GıdaGüncelSağlık

Araştırma: Ne kadar az et tüketimi o kadar az kanser riski

470 binden fazla Britanyalının verilerinin analiz edildiği çalışmada pesketaryenlerdeyse (balık tüketenler) riskin yüzde 10 azaldığı görüldü. Düzenli olarak et yiyenlere kıyasla (haftada beş defadan fazla tüketenler) az miktarda tüketenlerin kanser riskinin yüzde 2 daha az olduğu ortaya çıktı.

Geniş çaplı analiz sonucu az et tüketmenin, balık tüketmenin ve vejetaryen beslenmenin düzenli et yemeye kıyasla bütün türler dahil daha düşük kanser riskiyle ilişkilendirildiği belirtildi.

Ancak araştırmanın yazarları bulgularının düzenli et yemenin kanser riskini artırdığını kanıtlamadığını da vurguladı. Sigara içmek ve vücut yağ oranının da farklılıkların nedeni olabileceği belirtildi.