EkonomiGıdaGüncel

Zamlardan hem kasaplar hem de yurttaşlar şikâyetçi

Etin tadını unuttuklarını söyleyen yurttaşlar, “İnsanları kuru ekmeğe muhtaç ettiler” diyor. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo ise “İnsanlar et yerine geçebilecek baklagilleri bile alamıyor” dedi.
Kurban Bayramı’nın ardından kırmızı ete ortalama 10 lira zam geldi. İstanbul’da bir kilo kıymanın fiyatı 120 lira ile 175 lira arasında değişirken, kuşbaşının kilosu ise 160-180 lira arasında. Bunun yanında genel olarak et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yurttaşlar et tüketemeyecek duruma geldi. Cumhuriyet’e konuşan yurttaşlar, etin tadını unuttuklarını belirtti.

İki çocuğuna bakan Rabia Tamer isimli yurttaş, zamlardan dolayı et tüketemediklerini belirtti. Tamer, “İki tane yetişme çağında çocuğum var ve ben onları istediğim gibi besleyemiyorum. Öyle bir hale getirdiler ki bizi, bayramdan bayrama et yiyebiliyorduk ancak son üç-dört senedir onu da yiyemiyoruz. Çocuklarıma bunlar baş dönmesi ve hastalık olarak dönüyor. Evime en son ne zaman tavuk aldığımı da hatırlamıyorum“ ifadelerini kullandı.

Tamer, “Artık insanlar günlük olarak karnını doyurmanın derdine düştü. Aylık alışverişlerde iyi kötü alabiliyorduk, dolabımızı doldurabiliyorduk. Ancak şu an en son ne zaman alışveriş yaptığımı bile hatırlamıyorum. Şu an dolabımı açtığımda sadece salça ve tarihi geçmiş bir reçelden başka hiçbir şey yok. İnsanları kuru ekmeğe muhtaç ettiler” diye konuştu

https://www.cumhuriyet.com.tr