Sorting by

×
DünyaGıdaGüncelSağlık

Açıkta satılan çaylar tehlike saçıyor

Dünya Çay Raporu’na göre yılda yaklaşık 4 kilogram çay tüketiyoruz. Ancak asıl önemli olan sağlıklı tüketim. MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı, gıda mühendisi Ebru Akdağ, hijyen koşullarına uyulmadan merdiven altı üretilen ve açıkta satılan her türlü çaydan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı.
Yaş çay alım fiyatına yüzde 73 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından Çaykur, çaya ortalama yüzde 43,71 oranında zam yapmıştı. Zammın ardından vatandaş ucuz çay arayışına girdi. 21 Mayıs Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Çay Günü’nde sektörden önemli bir uyarı geldi. Dünya Çay Komitesi’nin hazırladığı rapora göre Türkiye, kişi başı çay tüketen ülkeler listesinde ilk sırada yer alıyor. Dünya Çay Raporu’na göre Türkiye’de yıllık kişi başı çay tüketimi koronavirüs salgını sürecinde daha da artarak son 2 yılda 3,5 kilogramdan 4 kilograma yükselmiş durumda. Tüm bu verilerin, çay aşığı olduğumuzu doğruladığını ifade eden MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı, gıda mühendisi Ebru Akdağ, yeme-içme kültürümüzde önemli bir yere sahip olan bu lezzetli içeceği sağlıklı koşullarda tüketmenin önemini hatırlattı.

https://www.cumhuriyet.com.tr