GüncelTarım

Gürer: “Tarlada olması gereken traktörler, yediemin deposunda satış bekliyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yediemin depolarının, İcra ve İflas Kanunu kapsamında muhafaza altına alınan araçlarda dolduğunu belirterek, “Bu yılın ilk 5 ayında icra ve iflas dairelerine 2 milyon 974 bin yeni dosya geldi. Yeni gelen dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 918 bin 113 adet arttı” dedi.

Ekonomik krizler ve pandeminin neden olduğu olumsuzluklardan çiftçilerin de büyük oranda etkilendiğine dikkat çekerek, “Tarlalarda olması gereken traktörler yediemin depolarında satılmayı bekliyor. Bu dönemde sıkıntıdaki esnafa ve çiftçiye gerçekçi acil destek verilmesi gerekiyor. Aksi halde ekonomik buhranın daha da ağırlaşması beklenebilir” uyarısında bulundu.

YEDİEMİN DEPOLARINDA YER KALMADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icralık araçlarla dolu olan Niğde’deki yediemin depolarında incelemelerde bulundu.

Çoğunluğu, borçlarını ödeyemeyen ve icralık duruma düşen çiftçilere ait traktörlerle ve araçlarla dolu yediemin depolarını gezen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “AKP iktidarları döneminde ülkemizde kamuya ait fabrikalar neredeyse hiç kalmadı ama cezaevi sayısı arttı. Taşınmazlarla birlikte traktör ve diğer taşıtlar icralık oldu” diye konuştu.