DestekGüncelKırsal

Kadın kooperatifleri ile tarımsal üretim sözleşmesi dönemi başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, yerli üreticilerin kalkınması amacıyla hayata geçirdiği Başkent Market modeli ile hem yerli üretim artıyor hem de Başkentliler aracısız şekilde uygun fiyattan doğal ürünlere kavuşuyor. Başkent’te şimdi de “tarımsal üretim sözleşmesi” ile yeni bir kırsal kalkınma modelini hayata geçiren Halk Ekmek Fabrikası, ilk etapta 3 kadın kooperatifi ile tarımsal üretim sözleşmesi imzaladı. Yerli üreticiler ve kadın kooperatiflerinin üreteceği bakliyatlar Halk Ekmek Fabrikası tarafından satın alınarak, Başkent Marketlerde satışa sunulacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal kalkınmayı artırmaya yönelik verdiği “Benim en büyük hayalim Ankaralıyı zengin etmek, kırsalda işsizliği azaltmak” sözünü yerine getiriyor.

Sözleşmeli üreticilik başta olmak üzere Başkent’te yeni kırsal kalkınma modellerini de hayata geçirmeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yavaş’ın başlattığı ve Halk Ekmek bünyesindeki Başkent Market modeli ile de hem yerli üretimi canlandırıyor hem de vatandaşları uygun fiyattan aracısız ürünlerle buluşturuyor.

Halk Ekmek Fabrikası şimdi de “tarımsal üretim sözleşmesi” modeli ile Ankara’daki kadın kooperatifleri ve yerli üreticilerin kendilerinin ürettiği bakliyatları satın alacak.

YERLİ BAKLİYAT ÜRÜNLERİ BAŞKENT MARKET RAFLARINDA YERİNİ ALACAK

Büyükşehir Belediyesinin bir ilke daha imza attığı “tarımsal üretim sözleşmesi” sayesinde Ankara’nın ilçelerinde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve yerli üreticilerin yetiştirdiği sağlıklı, güvenilir ve yöresel bakliyat ürünleri Başkent Market aracılığıyla vatandaşların sofrasına taşınacak.