Diyarbakır’ın coğrafi işaretli 9 yemeği tanıtıldı
Tescillenen Diyarbakır Şehriye, Diyarbakır Üsküre Kebabı, Diyarbakır Tavuk Eşkenesi, Diyarbakır Tirit, İçliköfte, Kabak Meftunesi, Kenger Boranisi, Kuru Dolma, Simindirik Çorbası’nın tanımı yapıldı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından “Coğrafi İşaret Tescili” alan 9 yöresel lezzetin tanıtım toplantısı yapıldı.
DTSO bahçesinde yapılan toplantıya DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar Ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Haşim Elkaan, DTSO yönetim kurulu üyeleri, “Amida’nın Sofrası: Yemekli Diyarbakır Tarihi” kitabının yazarı Silva Özyerli ve yöresel lezzetlere tat veren aşçılar katıldı.
Yaklaşık 200 yemeğin içinden 9 tanesi Coğrafi İşaret Tescili aldı. İşaret tescili alan yemekler şöyle: “Diyarbakır Şehriye, Diyarbakır Üsküre Kebabı, Diyarbakır Tavuk Eşkenesi, Diyarbakır Tirit, İçliköfte, Kabak Meftunesi, Kenger Boranisi, Kuru Dolma, Simindirik Çorbası.”
Toplantıda yaptığı konuşmada “Zengin bir kültürden geliyoruz” diyen Silva Özyerli “Çok bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz. Toprağın hakkını vermeliyiz” dedi.