GüncelTarım

Çiftçi Gününde Çiftçiler konuştu..

14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü ülkemiz genelinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Yaşadığımız salgın nedeniyle ramazan bayramını evde geçirmek zorunda kalan milletimiz bayramlaşmalarını bile digital ortamdan yaptı. Salgının başladığı günden itibaren yağmur demeden, çamur demeden, kar kış demeden üretmeye devam eden çiftçilerimiz bu özel gününde üretmek için yine tarlada, bağda, bahçede ve ahırdaydı. Bu cefakar insanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.
Dünya çiftçiler günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler pandemi sebebiyle yine digital ortamda yapıldı. Pek çok medya kuruluşunun önem verdiği bu özel günde Toprak TV’de çiftçilerimize mikrofon tuttu. Ziraat Yüksek Mühendisi Levent Özdemir’in sunduğu Toprağın Sesi Programı tarımın gerçek aktörleri çiftçilerimizi ve onlara çözüm sunacak tarım paydaşlarını bir araya getirdi.
Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan yayına ülkemizin değişik bölgelerinden olan Sayın, Halil Kaya, Abdulbaki Ünlüer, Mustafa İpek, Tolga Güner ve bir çok çiftçimizin yanı sıra, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı Tarım Ve Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın, Ergin Kahveci, CHP Edirne Milletvekili Sayın, Doç.Dr.Okan Gaytancıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Sayın, Ömer Fethi Gürer, CHP Tekirdağ Milletvekili Sayın, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlğından emekli olan Ziraat Yüksek Mühendisi Sayın, Hacı Aslan katıldı.
Toprağın Sesi Programı’na daha geniş katılım sağlanması amacıyla sosyal medya da yayınlanan canlı yayına bağlanma linki çiftçilerimizin ve çiftçi paydaşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle kilitlendi. Böyle olunca, program sunucusu Levent Özdemir programı tamamlamak zorunda kaldı.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, Baki Remzi Suiçmez, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı Tarım Ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı Siyasi İşler Sorumlusu Sayın, Dr.Turan Gündoğan, CHP Bursa Milletvekili Sayın, Orhan Sarıbal, CHP Adana Milletvekili Sayın, Ayhan Barut ve bir çok çiftçimiz canlı yayına katılamadı.
Evlere kapanılan böyle bir günde teknolojinin yoğun kullanılmasının yarattığı aksaklıklar nedeniyle uzun sürmesi planlanan ve çiftçilerimizin bu önemli gününde onların sesi olmak istediklerini ifade eden program sunucusu Levent Özdemir,”Yine de böyle bir organizasyonu yaptık ve böyle bir günün aktörü çiftçilerimizin sesi olmaya çalıştık. Daha sonraki günlerde bu tür organizasyonları çiftçimizin ayağına kadar giderek yapacağız. Çiftçilerimizin Tekrar 14 Mayıs Dünya çiftçiler gününü kutlarım” dedi.