Gıda

11 Mayıs İstediğini Yeme Günü! Bugün canınız ne çekerse yiyin…

11 Mayıs, dünyada bazı ülkelerde İstediğini Yeme Günü olarak kutlanıyor… Peki bu gün nereden çıktı?

11 Mayıs İstediğini Yeme Günü bizim ülkemizde pek bilinmese de, neden sevdiğimiz şeyleri yemek için bir kaçamak günü olarak kutlamayalım?

Sağlıklı ve dengeli beslemek, birçoğumuzun dikkat ettiği bir konu. Zayıflamak, kilosunu korumak isteyenler, yaşadığı sağlık sorununa göre beslenmesini düzenlemek durumunda olanlar… Hepimizin iyi ve dengeli beslenmek için bir nedeni var. Peki ya tadını çok sevdiğimiz, ancak sağlıklı beslenme gayesi nedeniyle sınırlı tükettiğimiz şeyler?

11 Mayıs İstediğini Yeme Günü, tam da bu amaçla düşünülmüş bir gün. Bu günde, sağlığınız açısından tüketmemeniz gereken şeyleri yemeden, sağlığınızı bozacak miktara çıkmadan, biraz kendinizi şımartabilirsiniz.

Sevdiğiniz şeyleri yiyebilir, yerken suçlu hissettiğiniz, bir süredir yemediğiniz şeyler yiyebilirsiniz.

Kebap, pide, hamburger, baklava, dürüm, kızarmış patates, cips, çikolata… Aklınıza ne gelirse!

11 Mayıs İstediğini Yeme Günü nasıl ortaya çıktı?

11 Mayıs İstediğini Yeme Günü, Amerikalı televizyon, film ve ses oyuncusu Thomas Roy ve eşi Ruth Roy tarafından ortaya atıldı. Çift, çağımızın sıkıcı, moral bozucu sağlık ve beslenme trendlerine tepki olarak bu günü oluşturdu, yılda 1 gün herkesin yemenin tadını çıkarmasını amaçladı.

Bu günde sevdiğiniz yiyeceklerin fotoğrafını #İstediğiniYemeGünü etiketiyle paylaşabilir, sevdiklerini de etiketleyerek onların da aklını çelebilirsin.

Kaynak: www.gidahatti.com