“Milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden geliniyor”
KFMİB Başkanı Edip Sevinç: “İçerdiği vitaminler ve bağışıklık artırıcı özellikler açısından ithal ürünler olan badem ve cevizden hiçbir eksiği olmayan, hatta fazlası bulunan yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir.”
Edip Sevinç
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, bağışıklık sisteminin güçlü olmasının Covid-19 ile mücadelede çok önemli bir kazanım sağladığını hatırlatarak; “Hal böyle olunca içinde bulunduğumuz pandemi döneminde insanlar bağışıklık sistemini güçlendirici gıda, vitamin vs. gibi maddelerin tüketimini artırmakta ve bu şekilde virüsten korunmaya çalışmaktadırlar” dedi.
Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada fındığın bu açıdan çok önemli bir gıda maddesi olduğuna dikkat çekerek, şunları dile getirdi:
“Ancak, son zamanlarda bu konuda uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ve basın kuruluşlarınca yapılan haberlerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiye edilen gıdalardan bahsedilirken, kuruyemişlerden sadece ithal ürünler olan badem ve cevize yer verilmektedir. İçerdiği vitaminler ve bağışıklık artırıcı özellikler açısından bu ürünlerden hiçbir eksiği olmayan, hatta fazlası bulunan yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir.”