GüncelTarım

Çandır: “Tarım beka sorunudur”

Tarımda uzun bir süredir, 1 kazanmak için 1.5 harcamak zorunda kaldıklarını söyleyen ATB Başkanı Ali Çandır, “Tarım uzun bir süredir toplu olarak fakirleşmektedir.” dedi. Tarımsal ihracatta da iç açıcı bir durumun olmadığını ifade eden Çandır, ihracatın uzun bir süredir artmakta olduğunu ancak birim fiyatların düştüğünü vurgulayarak; “Tarım sektörü artık stratejik bir sektör olmanın ötesinde gerçek bir beka sorunu oluşturma konumuna gelmiştir” diye konuştu.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Nisan Ayı Meclis toplantısı çevrimiçi yapıldı. Meclis’te koronavirüs salgının tarım ve ekonomiye etkilerini değerlendiren Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, koronavirüs salgınında 1 yıl önceye dönüldüğünü, Haziran ayında başlayan açılmanın ve Eylül ayında başlayan serbestleşmenin bedelini özellikle son 2 ayda ağır can kayıpları ile ödediğimizi kaydetti.

“Bir taraftan can derdimizin diğer taraftan ekmek derdimizin arasında sıkışıp kaldık” diyen Çandır, 29 Nisan’da başlayan ve 17 gün sürecek tam kapanma adı altındaki kısmi kapanmanın salgını kontrolde başarılı olmasını dileyerek; “Çünkü hiçbirimizin 2021 yılını, 2020 koşullarında geçirmeye gücümüz bulunmamaktadır. Sağlığımız ve ekonomimiz için büyük öneme sahip ve net döviz girdisi sağlayan turizm sektörünün sezona sağlıklı başlayabilmesi için Antalyalılar olarak hepimiz önlemler konusunda daha da dikkatli olmalıyız. Çünkü Antalya durursa, Türkiye durur” diye konuştu.