GıdaGüncel

Gıda güvenliğinde soğuk zincirin yeri ve önemi

Beykoz Üniversitesi ve Lojistik Derneği tarafından düzenlenen Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu’nda tüketici sağlığının korunması ve gıda atıklarının önlenmesi açısından gıda tedarikinin en önemli adımlarından biri olan soğuk zincir konusu ele alınacak.

Bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu, 28 Nisan 2021 Çarşamba, 9.30-17.00 saatleri arasında Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak. Sempozyuma Beykoz Üniversitesi internet sitesi üzerinden kayıt olunabilecek. Sempozyumun açılış konuşmalarını, aynı zamanda Sempozyum Başkanı olan, Beykoz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bengisu Bayrak ve Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman gerçekleştirecek.

Sempozyum “Tarım-Gıda Tedarik Zinciri”, “Akıllı Şehirler ve Kentsel Tarım”, “Gastronomi ve Mutfakta Soğuk Uygulamaları Paneli” başlıklarını taşıyan üç oturum şeklinde yapılacak.

Ekonomi Reformları Eylem Planı’nda yer alıyor

Sempozyuma konuşmacı olarak katılacak diğer isimler ise şöyle: Prof. D.r Dilek Heperkan (Aydın Üniversitesi), Prof. Dr. Onur Devres (Devres Teknoloji), Prof. Dr. Nevzat Artık (Ankara Üniversitesi), Devlet Kudat (Fevzi Gandur Logistics), Prof. Dr. Haşim Özüdoğru (Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi), Dr. Atiye Tümenbatur (Maltepe Üniversitesi), Zeynep Galiba (Divan Grubu), Dr. Ayşegül Selışık (FAO Türkiye).

Sempozyumun oturumlarını Beykoz Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Suavi Ahıpaşaoğlu, Prof. Dr. Baki Aksu ve Bilgi Üniversitesi’nden Dr. Dilistan Shipman yönetecek.

Sempozyumda gıda güvenliği, soğuk zincir uygulamaları, kısa tedarik zincirleri, pandemi ile değişen tüketici tercihleri, gıda kayıp ve atıklarının önlenmesi gibi önemli konulara değinilecek. Sebze ve meyve zaiatının azaltılması amacıyla soğuk zincirin desteklenmesi başlığı bu yıl açıklanan Ekonomi Reformları Eylem Planı‘nda yer alıyor.

Kaynak: www.gidahatti.com