Sorting by

×
DünyaGıdaSağlık

Araştırma: Günde iki meyve üç sebze ömrü uzatıyor

Fransa kamu kurumu Ulusal Sağlıklı Beslenme Programı kapsamında yapılan araştırmaya göre günde iki porsiyon meyve ve üç porsiyon sebze yemenin ömrü uzattığı açıklandı. Amerikan Kalp Derneği tarafından yürütülen Harvard Tıp Fakültesi’nde Epidemiyolog ve beslenme uzmanı olarak görev yapan Prof. Dong D. Wang öncülüğünde gerçekleştirilen araştırma da Fransa’nın açıkladığı verileri doğrulayarak 30 yıla kadar takip edilen 100 binden fazla kişi üzerinde yaptığı çalışmada günde beş porsiyon sebze ve meyve türünün yenilmesinin ömrü uzattığını belirtti. İnsan ömrünü uzatan en iyi sebze ve meyveleri de açıklayan Amerikan Kalp Derneği bunları, “Ispanak, marul ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, beta-karoten açısından zengin meyve ve sebzeler, turunçgiller havuç gibi C vitamini içeren meyveler” olarak sıraladı.