Tarım

İYİ’ler Arı Gibi.. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Politikaları Başkanı Prof.Dr. Ümit Özlale Bursa’da..

İYİ Parti başta Genel Başkan Sayın, Meral Akşener olmak üzere tüm kadroları ile vatandaşların dertlerini dinliyor ve İYİ Parti iktidara gelirse dertlerinin nasıl sona ereceğini anlatıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Politikalar Başkanı Sayın, Prof. Dr. Ümit Özlale’ de Bursa’daydı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantılara katılan, Bursa Sebze ve Meyve halini ziyaret eden Sayın Özlale, Bursa’lı vatandaşların sorunlarını da dinledi ve daha sonra da Aysın Komitgan ile ‘Siyaset Özel’ programına konuk oldu.
Aysın Komitgan’ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Sayın Ümit Özlale,”Sabah erken saatlerde Bursa Meyve Ve Sebze halini ziyaret ettik. Türkiye’de herhangi bir yerde problem olduğunda Sayın, Cumhurbaşkanı ve ekürisi mutlaka birisini terörist ilan ediyor. Yani Türkiye kadar vatan haini ve terörist ilan edilen başka bir ülke yok..! İki sene önce patates ve soğan depolayanlar terörist çıktı. Ardından da polisiye tedbirler uygulamaya başlandı. Ama hepimiz biliyoruz ki, tarımda gıda fiyatlarındaki fiyat yükselişini önlemek istiyorsanız bu polisiye tedbirler işe yaramıyor. İşin biraz daha yapısal tarafına eğilmeniz gerekiyor. Bizde, bu önemli zincirlerden olan sebze ve meyve halini gezmek ve problemi görmek istedik. Problemin önemli bir bölümünün de ulusal market zincirlerinin denetlenmemesi ve düzenlenmemesi olduğunu görüyoruz dedi.

”Millet Bizi Çağırıyor” sloganının arkasında bir şeyin var olduğunu ve ekonominin iyi bir yere gitmediğinden vatandaşın İYİ Partiyi çağırdığını söyleyen Özlale, İYİ Parti iktidara gelirse bu sorunları nasıl çözecek sorusuna ise; ”Mutlaka tarımdan başlamak gerekir. İnsanlar öncelikle güvende olmak daha sonrada aç kalmamak ister. Dünyanın en gelişmiş ülkelerine baktığınız zaman tarımın denetlenip, düzenlenip desteklendiğini görürsünüz. Türkiye’de tarım ne denetleniyor, ne düzenleniyor ne destekleniyor..! Bu nedenle; Bir, kırsal kalkınma ve tarım. İki, 4. sanayi devrimini özümseyen, anlayan ve buna paralel olarak ta sanayisini dönüştüren bir sanayi politikası. Dört, Türkiye’yi zenginleştiren dış ticaret ve dış siyaset politikasıdır.” diye yanıt verdi.

Programın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

www.topraktv.com.tr