EkonomiGıdaGüncelKırsalTarım

Pankobirlik Başkanı Konya Şeker’in şeker ithalatını skandal sözlerle savundu! İthal şekerden güzel para kazandık!

    Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Recep Konuk tarafından gündeme getirilen Konya Şeker’in şeker ithalatını doğrulayarak, “Biz de ithal ettik, sattık iyi de para kazandık. Ne var bunda?” diyerek şeker ithalatını skandal sözlerle savundu.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 27 Temmuz’da yapılacak baskın seçimine adaylığını açıklayan Konya Şeker’in eski Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in mevcut yönetiminin 2022 yılında 20 bin ton şeker ithalat edip çuvallayıp sattıklarını gündeme getirmişti.

RAMAZAN ERKOYUNCU, KONUK’UN ŞEKER İTHALATI İDDİALARINI DOĞRULADI!

Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, bu iddiayı doğrulayarak Konya Şeker’in yaptığı şeker ithalatını “Biz de ithal ettik, sattık iyi de para kazandık, ne var bunda?” şeklinde skandal sözlerle savunması dikkat çekti.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 27 Temmuz’da yapılacak baskın seçim çalışmaları kapsamında dün KONTV’ye konuk olan Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker’in şeker ithalatını skandal sözlerle savundu.

KONYA ŞEKER 20 BİN TON DEĞİL 11 BİN 400 TON ŞEKER İTHAL ETTİ!

Konya Şeker’in, Recep Konuk’un iddia ettiği gibi 20 bin ton değil 11 bin 400 ton şeker ithal ettiğini dile getiren Erkoyuncu, şunları kaydetti:

“Biz de ithal ettik. Niye? Devlet bize öyle bir hak tanımış. İthal gelen şekerde karlılık var. Dolayısıyla biz buradan para kazandık. Ama tutup çuvala kamış şekerini koyup da Konya Şeker’in pancar şekeri deyip satacak kadar bu kurum onurunu yitirmedi.

İTHAL ETTİK SATTIK PARA KAZANDIK EN DOĞAL HAKKIMIZ!

Evet, aldık, sattık. Para kazandık. En doğal hakkımız. Çünkü devlet yasal bir boyutta ithal etme izni vermiş, bu ülkeye de 320 bin ton şeker girmiş bize de 11 bin 400 ton şeker ithal etme hakkı vermişler. Bu atıştırmalıktaki DİR kapsamında ihracattan kaynaklı şeker ithalat etme hakkımızı vermiş, biz de almış satmışız, para kazanmışız, ama çuvallı ya da paketli değil.

İTHAL ŞEKERDEN BAYA DA PARA KAZANDIK!

Devlet kamış şekeri getiriyorum diye ilan etmiş. Bize de hak vermiş biz de almış satmışız. Baya da para kazanmışız. Bunda gayri ahlaki gayri yasal bir durum yok ki. Kurum bi güzel para kazanmış hepsi bu”

Kaynak: tarımdan haber