ÇevreEkonomiGüncelKırsalTarım

Bademli Kooperatifi’nden Meyve Fidanı Islahı Alanında Büyük Bir Adım

S.S. Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Evrenosoğlu’nun yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü ıslah çalışmaları, kazanımlarını vermeye başladı.

Hastalık Testlemeleri ve İnokülasyon İşlemi

Bu uzun soluklu ıslah çalışmalarının ürünleri olan Ateş Yanıklığına Dayanıklı Armut çeşit adaylarının tescil aşamasında, hastalık testlemeleri ve inokülasyon işlemi Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü yetkilisi Ziraat Mühendisi Orhan Balcı gözetiminde, konunun uzmanları tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Önde Gelen Bilim İnsanları

Bu önemli çalışmanın arkasında, alanında Türkiye’nin en başarılı isimlerinin yer aldığı bir ekip bulunuyor. Ege Üniversitesi E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Saygılı, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Aysan, Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Bora Kaydan, Ege Üniversitesi Doç. Dr. Özlem Alan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Doç. Dr. Özlem Alan, Ege Üniversitesi Dr. Nilay Özdemir, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Dr. Özlem Boztepe ve S.S. Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hurşit Nallı, bu çalışmada yer alan isimler arasında.

Gelecek Planları

Testleme çalışmalarının ardından uzman ekip, bu ıslah çalışmalarının mevcut durumunu ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Kaynak: Hurşit Nalli