GıdaGüncelTarım

Bakan Pakdemirli, sanayicilerden gıda fiyatları konusunda taahhüt istedi!

Pandemi ve kuraklıkla ilgili riskler sona ermeden gıda fiyatları konusunda netice alınamayacağını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Herkes hakkaniyetli şekilde para kazanmak durumundadır. Kazanılmadığı an herkes bu işten vazgeçer. Sanayicilerimiz açısından, ‘Bu işlerden kar edelim’ düşüncesi hakkınız. Ama bir miktar da vatandaşı düşünmeniz gerekiyor. Ben sizlerden fiyat taahhüdü istiyorum ve bu taahhüde sadık kalmanızı özellikle istiyorum. Bu taahhütlere sadık kalmanızla alakalı takipleri Bakanlık ve ilgili kurumlarla sıkı bir şekilde yapacağız.” dedi.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonunun (TUSAF), Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte düzenlediği “Türkiye Hububat Kongresi 2021 ve 16. TUSAF Uluslararası Kongre ve Sergisi”, Antalya’da başladı.

Yerli ve yabancı 1000 delegenin katılımı ve “İklim Değişikliği ve Küresel Salgın” ana temasıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve sektör paydaşları katıldı.

“Hububat gıda ihtiyacının karşılanmasında kilit rol oynayacak”

Kongredeki konuşmasında, Dünya ve Türkiye nüfusunun 2050 yılına kadar oldukça artacağına işaret eden Bakan Pakdemirli, bu nüfusu beslemek için bugünkünden yüzde 60 daha fazla gıdaya, bu gıda üretimi için de yüzde 15 daha fazla suya ihtiyaç olacağını söyledi. Hububatın, gıda ihtiyacının karşılanmasında kilit rol oynayacağına vurgu yapan Pakdemirli, dünyada, başta buğday, arpa, mısır ve çeltiğin yer aldığı toplam 2.3 milyar ton hububat üretimi yapıldığını, bu miktarın 421 milyon tonu ticarete konu olurken, 600 milyon tonunun ise stoklandığını kaydetti.