GüncelKırsalTarım

Türkiye’ye kışlık sebze Salihli Ovası’ndan dağılıyor

Lahana, karnabahar, kereviz, ıspanak, brokoli, pancar, kale marulu, soğan ve pırasa gibi kışlık sebzelerin üretiminde Ege Bölgesi’nde ilk sırada yer alan Salihli Ovası’nda, hasat yoğunluğu yaşanıyor.

Kışlık sebze üretimin merkezlerinden ve 12 ay tarımsal üretimin yapıldığı Salihli Ovası’nda yetişen kışlık sebzeler başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına gönderilirken, kale marulu ise Avrupa’ya ihraç ediliyor.

“YETİŞTİRDİĞİMİZ ÜRÜNLERİ PAZARLARDA SATTIĞIMIZ GİBİ, BİR KISMINI DA TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ İLLERİNE GÖNDERİYORUZ”

Mevsimine göre, sebze yetirdiğini belirten üretici Fahrettin Arabacı,“Yetiştirdiğimiz ürünleri kendimiz pazarda satıyoruz. Kış mevsiminin sebzeleri lahana, karnabahar, kereviz ve pırasayı yetiştirip, vatandaşlarımıza sunuyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünleri pazarlarda sattığımız gibi, bir kısmını da toptancı halleri vasıtasıyla Türkiye’nin çeşitli illerine gönderiyoruz. Mevsiminde olan biten her şeyi burada elimizden geldiğince sağlıklı bir şekilde yetiştiriyoruz.” dedi.

“ATA TOHUMUNDAN LAHANA YETİŞTİRİYORUZ”

Ata tohumundan yerli lahana yetiştirdiğini de anlatan Arabacı, “Yerli lahana üreterek, bunu sürdürmeye çalışıyoruz. Bu lahana, yemek ve sarma olarak daha makbuldür. Elimizden geldiği kadar yerli lahananın tohumunu alıp, ekmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.