TGDF, ‘Helal Belgelendirmede Küresel Güveni’ konuştu!
Helal Belgelendirmede Küresel Güven adlı bir Webinar düzenleyen Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) sektör temsilcilerini bir araya getirdi, helal gıda sektörünün Türkiye ve dünya genelindeki durumunu değerlendirdi.
TGDF Akademi’nin düzenlediği Helal Belgelendirmede Küresel Güven Webinarı, 18 Ekim 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Webinar’a konuşmacı TGDF Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Sümerli ve Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı Zafer Soylu katıldı.
Moderatörlüğünü Gazeteci Celal Toprak’ın üstlendiği Webinar’da, geçmişten bugüne küresel helal gıda sektörünün durumu, helal belgelendirmede geçerli yaklaşımlar, helal belgeli ürünlerin uluslararası ticareti ve Türkiye’nin global helal gıda pazarındaki yeri gibi konular konuşuldu.
Sektör paydaşlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı Zafer Soylu, dünya helal pazarı ve Helal Akreditasyon Kurumu’nun çalışmalarını anlatan oldukça detaylı ve bilgilendirici bir sunum yaptı.
Helal Gıda Belgelendirmesi Türkiye’de nasıl başladı?
Sunumunda helal gıda sektörünün doğuşunu, Türkiye’ye gelişini ve geldiği konumu aktaran Soylu, “Helal belgelendirme faaliyetleri Türkiye’de 2009 yılından sonra başladı. 2011’de Türk Standartları Enstitüsü Türkiye’de ilk defa helal belgelendirmesini gerçekleştirdi.
2017’de Helal Akreditasyon Kurumu’nun kanunu çıktı. Ancak faaliyete geçmesi zaman aldı ve 2019’de yönetim kurulu teşekkül etti. İlk akreditasyon başvurusu kararı da 2019 yılında gerçekleşti” dedi.