GüncelKırsalTarım

Arazileri ellerinden alınmak istenen çiftçiler: Çocuklar ne yiyecek?

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ın denize döküldüğü Bafra’da geçimlerini tarımdan sağlayan çiftçinin arazileri; AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaş Sebze ve Meyve Ticaret Merkezi” projesi kapsamında kamulaştırılmak isteniyor. Çiftçiler ise, geçim kaynaklarının ellerinden alınmasına karşı çıkıyor.

Arazilerinin birçok sebze ve meyvenin üretimi açısından önemli olduğunu söyleyen çiftçiler, suya ihtiyaç duyulmadığı, arazilerinin çevresinde sulama kanallarının da bulunduğunu vurguladılar. Bafralı çiftçiler tek talebi ise, arazilerinin kendilerinde kalması. Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi İkinci Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat, yönetim kurulu üyeleri Murat Akar ve Veli Kebapçı, çiftçileri tarım arazilerinde ziyaret ederek, mücadelelerine destek verdiler.

“BETONLAŞMASINI İSTEMİYORUM”

ANKA Haber Ajansı’na sorununu anlatan Bafralı çiftçi Mahmut Erol, “Tarım yapıyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi, istimlak yaptığı zaman bizim burada geçimimiz sona ereceği gibi ovanın da zarar göreceğini tahmin ediyoruz. Buranın betonlaşmasını istemiyoruz” diyerek projeye teplilerini gösterdiler.

“EKOLOJİK DENGENİN BOZULMASINI İSTEMİYORUZ”

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesindeki Kızılırmak Kuş Cenneti’nin bölgeye yakın olduğuna söyleyen Bafralı çiftçi Mahmut Erol, “Oranın da ekolojik dengesinin bozulmasını istemiyoruz. Çünkü burada hal yapıldığı zaman kamyonların, vasıtaların set üzerinden geçeceği söyleniyor. Oranın da, tarım alanlarının da zarar göreceği için biz kesinlikle hal yapılmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.