GüncelTarım

Tarım Bakan Yardımcısı Işıkgece: “İddia ve isnatların tümü asılsız ve gerçek dışı”

CHP’li Ayhan Barut’un soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdığı iddialara ilişkin bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Bakan Yardımcılığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nda geçmişte de üstlendiği görevler süresince ne eşine ne de herhangi bir yakınına, tek kuruş, tek bir dolar dahi ödeme yapılmadığını bildirdi. Işıkgece, “Şahsıma ve eşime karşı, nitelikli iftira ve nitelikli hakaret suçları kapsamında, ileri sürülen iddia ve isnatların tümü asılsız ve gerçek dışıdır” ifadesini kullandı.

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ve eşi hakkında bazı iddialarda bulunmuştu.

Işıkgece: “İddia ve isnatların tümü asılsız ve gerçek dışı”

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Işıkgece, CHP’li Barut’un soru önergesi kaynak gösterilerek, bazı basın yayın kuruluşlarında soru önergesinde dile getirilen iddiaların haberleştirildiğine dikkat çekti, kamuoyunu doğru bilgilendirmek maksadıyla iddialarla ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu vurguladı.

“Şahsıma ve eşime karşı, nitelikli iftira ve nitelikli hakaret suçları kapsamında, ileri sürülen iddia ve isnatların tümü asılsız ve gerçek dışıdır” diyen Bakan Yardımcısı Işıkgece, şunları kaydetti:

“Belirtilen asılsız iddia ve isnatların hangi maksatla ve hangi plan dâhilinde ileri sürüldüğünü bilmiyorum.

Bakanlığın ilgili ve yetkili tüm birimlerinde, yasal mevzuata uygun biçimde etik prensiplere özen gösterilerek iş geliştirilmekte ve uygulama yapılmaktadır. Dolayısıyla aleyhe ileri sürülen tüm iddialar temelsiz, asılsız ve uydurmadır. Yalnızca iftiradan ibarettir.