DünyaGıdaGüncel

3 öğün dünya sofralarını donattılar, ihracatta 3 milyar doları aştılar

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü her gün 3 öğün dünya sofralarını süsledi, son bir yıllık dönemde ihracatını yüzde 28 arttırarak 2 milyar 350 milyon dolardan 3 milyar dolar 6 milyon dolara tırmandı. Sektör tarihinde ilk kez 3 milyar dolar barajını aştı.

2023 yılı için belirlediği 2,5 milyar dolar ihracat hedefine 2020 yılı sonunda ulaşarak 2023 yılı hedefini 3,5 milyar dolara yükselten su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü arttırdığı 2023 yılı hedefine de kolaylıkla ulaşacak bir görüntü çiziyor.

Sekiz aylık ihracat 2 milyar doları geçti

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2021 yılı Ocak – Ağustos döneminde ihracatı ise; yüzde 37’lik artışla 1 milyar 524 milyon dolardan 2 milyar 82 milyon dolara yükseldi.

Pandemi döneminde vücudun direncini arttıran, protein deposu balık, beyaz et, yumurta, süt ürünleri ve bal ürünlerine olan talep artışının ihracat rekorunu getirdiğinin altını çizen Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, bu sayede su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ihracatta ilk kez 3 milyar doları aştığını dile getirdi.