DestekGüncelTarım

TARSİM’den 214 milyon lira kuraklık ödemesi

TARSİM, 3 bin 532 köyde kuraklıktan zarar gören 14 bin 213 sigortalı üreticiye 214 milyon lira hasar ödemesi yapıldığı bildirdi.

Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nde (TARSİM), üreticinin primine sağlanan yüzde 60 devlet desteği ile uygulamada olan Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamında, bu yıl Türkiye genelinde 83 binin üzerinde poliçe tanzim edildi.

Eksperlerin titizlikle sürdürdüğü saha gözlem ve verim tespit çalışmalarının ardından 44 ilin 267 ilçesinin 3 bin 532 köyünde poliçede yazılı olan köy bazlı eşik verim değerlerinin altında verim gerçekleştiği tespit edildi ve söz konusu köylerde sigortalı olan tüm üreticiler hasar ödemesine hak kazandı.

TARSİM’den 214 milyon lira kuraklık ödemesi #1
24 MİLYON LİRA PRİM KARŞILIĞINDA 214 MİLYON LİRA HASAR ÖDEMESİ YAPILDI

Bu yıl sigortalı üreticilerden toplanan 24 milyon lira prim karşılığında 214 milyon lira hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak, TARSİM’in kurumsal internet sitesi tarsim.gov.tr üzerinde yer alan “Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası Sorgulama” ekranından kolaylıkla ve hızlı bir şekilde köy bazlı sorgulama yapılarak, bilgi edinilebiliyor.