GüncelTarım

CHP’den Tarım Zirvesi!

CHP’nin tarım konusundaki yol haritasının belirlenmesi amacıyla, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Tarım Zirvesi düzenlenecek. Zirvede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin tarım politikasını millete açıklayacağını bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Tarımı, iş bilmez bir Bakan’ın ve Saray’daki tek adamın eline bırakamayız” dedi.

Siyasi iktidarın tarımdaki yanlış politikalarını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi ve partinin bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında “Tarım Zirvesi” düzenleneceğini açıkladı.

“Belediyelerimizde yeni bir tarım seferberliği başlatıyoruz. Şimdi yerel yönetimlerde, ardından ise iktidara geldiğimizde hangi adımları atacağımızı somut olarak ortaya koyacağız” diyen Torun, şunları söyledi:

“Tarım, iş bilmez bir Tarım Bakanı ile Saray’daki tek adamın eline bırakılamaz”

“Ülkemizin en temel sorunlarından birini maalesef tarımsal üretimde yaşıyoruz. Türkiye’yi 19 yıldır yöneten siyasi iktidar, yıllar içindeki yanlış politikalarıyla tarımı da içinden çıkılamaz bir hale getirdi. Üretim maliyetleri artarken, ürünlerimizin değeri azalıyor. Devletten destek alamayan çiftçimiz toprağını terk ediyor. Üretim düşüyor, tarım arazileri küçülüyor. Bu iktidar ise, çiftçimize destek vereceğine, yabancı ülkelerden tarım arazileri kiralıyor, yurt dışından tarım ürünü almak için ithalat vergilerini sıfırlıyor. Tarımda böyle bir acı tabloyla karşı karşıyayız.