GıdaGüncel

Kocaeli’de müşterisiz kalan balıkçı esnafı isyan etti

Marmara Denizi’nde görülen müsilaj temizlendi ama halkın balık satın alma alışkanlıklarını da olumsuz etkiledi. Kocaeli’li balıkçılar da müsilajın balığa etkisinin olmadığını savunuyor.

Kocaeli’de müsilajın etkisi ile balıktan uzak duran vatandaşların terk ettiği tezgahlar bomboş kaldı.

BALIKÇILAR VATANDAŞLARI DAVET EDİYOR

Balık pazarlarında, istavrit, hamsi gibi balıkların kilosu 50, sardalyanın ise kilosu 40 liradan satışa sunuluyor. Fiyatların normal olduğunu söyleyen balıkçılar, vatandaşları balık yemeye davet ediyor.

“FİYATLAR MEVSİMİNE GÖRE UCUZ”

Eylül 1’de açılacak balık avı sezonu öncesinde balık pazarlarında sakinlik hakimiyetini sürdürüyor. İstavrit, hamsi gibi balıkların kilosu 50, sardalyanın ise 40 liradan satışa sunulurken balıkçılar mevsime göre fiyatların normal olduğunu belirtiyor.

“MÜSİLAJ BALIKLARI ETKİLEMEDİ”

Neredeyse hiç müşterisinin olmadığını ifade eden balıkçı Erdoğan Yüzel, Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilajın balıkları etkilemediğini iddia etti. Vatandaşların gönül rahatlığıyla balık tüketebileceklerini belirten Yüzel, ”Vatandaşlar bol bol balık yesinler balık sağlıktır. 61 yaşındayım her gün balık yiyorum. Herkes balık yesin, bebeklere balık yedirsinler sağlıklıdır.” dedi.