GüncelKırsal

Türkiye yanıyor! Yangınlarda 7’nci gün

Türkiye’nin birçok noktasında devam eden orman yangınları 7’nci gününde. Şu ana kadar 129 yangın söndürülürken, 9 yangın sürüyor. Manavgat’ta 1 mahalle daha boşaltılırken, Marmaris’teki yangınla birlikte kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olmayı sürdüren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Karadan ve havadan müdahaleler sürerken, yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Diğer yandan Meteoroloji’den yapılan açıklamada da rüzgarın güney Ege kıyıları ile Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

MSB’DEN 3 İHA, 4 HELİKOPTER, 2 GEMİYLE DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “400’den fazla Mehmetçik; 3 İnsansız Hava Aracı (İHA), 4 helikopter, 2 çıkarma gemisi 50’den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinasıyla görev yapıyor” açıklamasını yaptı.

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ülkedeki yangınların söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirterek Twitter hesabından açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri, pek çok bölgede yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına desteği sürdürüyor. 400’den fazla Mehmetçik; 3 İHA 4 helikopter 2 çıkarma gemisi 50’den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinasıyla görev yapıyor. TSK verilecek her türlü ilave göreve hazırdır” ifadeleri kaydedildi.

MANAVGAT’TA 1 MAHALLE DAHA BOŞALTILDI

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarının ilerlemesi nedeniyle bir mahalle daha tahliye edildi.

İlçede Beydiğin Mahallesi’nde süren yangın, rüzgarın etkisiyle Kızıldağ Mahallesi’ne doğru ilerledi. Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Kızıldağ Mahallesi’nin tedbir amaçlı boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı.