GüncelKırsal

Yangınlarda son durum: Beş kentte 10 yangın sürüyor

Birçok kentte devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. Alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Türkiye’nin batısı ve güneyi günlerdir alevlere teslim. Birçok kentte orman yangınları sürerken, söndürme çalışmaları devam ediyor. Diken, yangınlarla ilgili son durumu dakika dakika aktarıyor…

23:59 Muğla’nın Milas ilçesinin belediye başkanı Muhammet Tokat, yangının kritik bir noktada olduğunu belirterek hava desteği istedi.

22:31 Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, altı günde çıkan 144 orman yangınından 134’ü kontrol altına alındığını, beş kentte 10 yangın için mücadelelerin sürdüğünü söyledi.

Karacabey, yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi: “Antalya’da iki, Muğla’da beş, Adana, Isparta’da ve Denizli’de birer olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, dokuz İHA, 45 helikopter, altı yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, bir insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor.”

22:25 Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın yerleşim yerlerine de sıçradı. Bodrum’daki Kissebükü Koyu’na ulaşan yangının daha fazla yayılmaması için gönüllüler de çalışmalara katılıyor.

22:00 AA’nın aktardığına göre Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü Mahallesi’nde yaşayanlar, yangın nedeniyle karayolu ulaşıma kapanınca botlarla denizden tahliye edildi.

turksail.com, yangının Orhaniye mahallesindeki Martı Otel ve Martı Marina’yı tehdit etmeye başladığını, bunun üzerine otelin boşaltıldığını, marinadaki teknelerin de tahliye edildiğini bildirdi.

20:29 Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey: “Altı günde 134 yangını kontrol altına aldık, 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız sürüyor.”

19:45 Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü Mahallesi’nde yangında alevler Hisarönü-Bozburun karayoluna ulaştı. Hisarönü girişi yol trafiğe kapandı.

19:36 Antalya’nın Akseki ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

AA’nın haberine göre Gülen Dağ’da yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle yangın etkisini sürdürürken, alevlerin sınırdaki Manavgat’a bağlı mahallelere sıçramaması için havadan müdahale sürüyor.

19:12 Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Muğla il sınırlarındaki Kavaklıdere ilçesine sıçradı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

17:07 Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü Mahallesi’nde süren yangın, bazı evlerin bahçelerine kadar ulaştı. Şimdi alevlerin evlere ulaşmaması için mücadele ediliyor. Mahalleli, hortumlarla evlerinin çevresini suluyor.

16:33 Orman Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre 35 kentteki 130 orman yangını kontrole alındı.

15:17 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son altı günde 31 kentte 129 yangının kontrole alındığını belirterek, dört kentte dokuz yangınla mücadelenin sürdüğünü duyurdu.

Saat 07:00 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 35 ilde 129 yangının 122’si kontrol altına alındığını açıkladı.