Güncel

Bakan Pakdemirli’den yangın açıklaması: Her gelen yardımı kabul etmiyoruz

Pakdemirli, “Her gelen yardımı da kabul etmiyoruz. Çünkü 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş paterninde de kalabalık meydana getirebiliyor. Özellikle bu trafiği idare etmek zor olabiliyor. Yardım teklif eden ülkelerden 5 ton ve üzeri su atan, tercihen amfibik, değilse de mümkünse kullanmış olduğumuz İlyuşin-76 ‘lar gibi 40 ton su atabilen büyük tanker uçakları burada tercih ettik.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Son 5 günde 132 yangından 125’ini kontrol atına aldık, 7’si devam ediyor. Ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatımız müdahale etti.” dedi.

Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’la Milas’ta Yangın Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasında, kırsal yangınların yanında yerleşim yeri yangınlarının önlenmesinde de orman teşkilatının çok büyük gayret sarf ettiğini söyledi.

Hem Antalya hem de Muğla’daki yangınlarda birinci odağın mecburen yerleşim yerleri olduğunu belirten Pakdemirli, “Marmaris’teki yangın, devam ediyor. Bu yangın, şu anda stabil. Öğleden sonra değişen hava şartlarıyla potansiyel tehlikeler içeriyor ama ekibimiz, şu anda bununla ilgili çalışmalarına devam ediyor.” diye konuştu.

Sabah saatlerinde tüm yangınların üzerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile hava aracıyla hem koordinasyon hem de inceleme yaptıklarını aktaran Pakdemirli, notlar alıp ilgili ekiplere ilettiklerini dile getirdi.

Pakdemirli, Köyceğiz’deki yangın için özellikle kara birliklerinin gücünü artırarak, hem karadan hem de havadan ciddi bir çalışmayla müdahale ettiklerini vurgulayarak, “Köyceğiz’de yangın halen dağlık arazide devam ediyor. Oraya iki helikopter ve 1 uçak müdahale ediyor. Yerleşim yerlerinden uzak bir yangın, halen devam ediyor. Buradaki yangın önemli ve yaygın bir yangın.” ifadesini kullandı.