GüncelKırsal

Yangında son durum… Alevler mahalleyi sardı… İşte orman yangınının devam ettiği yerler

Son dakika haberine göre, orman yangınları Türkiye’nin çok sayıda noktasında devam ediyor. Bodrum ilçesinde Gökpınar, Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı mahallerinde yanan çam ağaçlarının yola devrilmesi ve kaya parçalarını sürüklemesi nedeniyle zaman zaman ulaşım sağlanamıyor. Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerlerde yangın kontrol altına alındı. Milas ilçesindeki yangın rüzgarın etkisiyle Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim şu anda yapabileceğimiz tek şey meskun mahalleri korumak.” dedi ve Çökertme Mahallesi’ndeki yangına dikkat çekti. İşte Bodrum, Manavgat, Marmaris ve Milas’ta devam eden yangınlarda son durum…

Yangın haberlerinde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ekiplerin, yangınlarla mücadeledeki çalışmasına ilişkin açıklama yayımladı.

OGM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizdeki orman yangınlarıyla topyekün savaşıyoruz. Son 5 günde 32 ilde 119 orman yangını kontrol altına aldık. 13 su atar, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinasıyla 4 bin 800 orman kahramanı görevde” ifadelerine yer verildi.