Güncel

Bodrum yangın yeri: Mazı ve Gökpınar… İki mahalle tahliye edildi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bodrum’da çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan yangınlar yüreğimizi yaktı. Alevler İçmeler Mahallesi’nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye ve 60 haneli Gökpınar Mahallesi’ne ulaşmıştı. Alevler 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkiine de yayılmıştı. Yangın nedeniyle iki mahalle büyük oranda tahliye edildi. Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, “Herkesin çok dikkatli olması lazım. Burada nefes almakta zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Bodrum’a bağlı Umurca Mahallesi’ndeki yangın 10 saat sonra kontrol altına alındı. Alevlerin 50 hektarlık alana zarar verdiği öğrenildi.

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde başlayan yangınlar, birçok mahalleye sirayet etmiş durumda… Bölgede beş yıldızlı otellerin yanı sıra bazı mahalleler tahliye edildi

Yangının etkisini artırması üzerine beton şirketlerine ait 30 mikser ile 5 polis TOMA’sı da söndürme çalışmalarına destek olurken vatandaşlar da yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

Kamuya ait lojmanlara ve yerleşim yerlerine 5 metreye kadar yaklaşan yangında vatandaşlar yangın tüpleri ve kovalar ile seferber oldu. Vatandaşlar yangın bölgesine su ayran ve yiyecek getirerek ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamak için birbirleriyle yarıştı.

Yoğun duman da çalışmaları zorlaştırdı. Dumandan etkilenen iki itfaiye eri ve iki beton mikseri şoförüne bölgede hazır bekletilen ambulansta ayakta müdahale edildi.