Güncel

Otellerdeki açık büfelerin salgın sonrasında da kontrollü sunulması bekleniyor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, yeni normal olarak adlandırdıkları süreçte otellerdeki yemek, büfe ve servis sunuş şekillerinin de değiştiğini belirterek, “Açık büfeler kontrollü olarak sunulmaya başlandı” dedi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm sektöründeki son gelişmelere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl salgından en fazla etkilenen sektörün turizm olduğunu belirterek, bu yılın da geçen yıldan pek farklı olmadığını söyledi.

Bu yılın ilk 6 ayında 2020’den daha zor bir yıl geçirdiklerini, sadece açık olan otellerde mayıs ayı doluluk oranlarının İstanbul’da yüzde 22,8, Antalya’da yüzde 31, Türkiye ortalamasının ise yüzde 25 olduğunu ifade eden Eresin, kapalı oteller de ortalamaya dahil edildiğinde dolulukların tek haneye düştüğünü bildirdi.

Eresin, Türkiye’de ve tüm dünyada tatil ve seyahat talebine ilginin her geçen gün arttığını aktararak, her an iptal edilen uçak seferleri, sınırlarda sürekli değişiklik gösteren test ve PCR uygulamaları, değişken vize koşulları gibi şartlar tam olarak düzelmediği takdirde turizm ve seyahat alanında bir istikrardan bahsetmenin mümkün olamayacağını vurguladı.