Güncel

Marmara’yı kurtaracak 21 bilim insanı açıklandı

Marmara Denizi’ndeki müsilaj ve çevre sorunlarını inceleyecek ve bilimsel çözüm önerileri getirecek Bilim ve Teknik Kurulu’ndaki 21 bilim insanı açıklandı.

11 üniversitedeki farklı dallarında çalışan bilim insanlarının başkanlığını TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yapacak. Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığını da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın düzenlediği basın toplantısıyla Marmara Denizi Bilim ve Teknik Kurulu’ndaki isimleri açıkladı. Kurulun Marmara Bölgesi’nde kirliliğin azaltılması ve izleme çalışmalarını yürüteceğini söyleyen Tahir Büyükakın, “Kurul Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kuruldu. Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu çalışmalarına bilimsel olarak tavsiyelerde bulunacak. Kurulda hiçbir belediye başkanının yer almamasına karar verdik. Kurul önümüzdeki hafta toplanacak ve aldıkları kararları düzenli olarak kamuoyuyla paylaşacak” dedi.
Başkanlığını TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yapacağı Marmara Denizi Bilim ve Teknik Kurulu şu isimlerden oluştu: