GüncelTarım

Toros Tarım İhracatta Yine Şampiyon

Toros Tarım, kimyasal gübre ihracatında dördüncü kez “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülü”nü kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi. Daha önce 2017-2019 yılları arasında aynı ödülün sahibi olan Toros Tarım, 2020 yılında ihracatını %33 artışla 455.418 tona yükseltti. Şirket, 2020 yılında ürünlerini Hindistan’dan İspanya’ya 11 farklı ülkeye ihraç etti.

Kimya sektöründeki üye firmaları başarılı ihracatlarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) her yıl düzenlediği “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” 18 Haziran’da gerçekleştirildi. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen törende, toplam 35 kategoride ilk 3’e giren firmalar ödüllerini aldı. T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister’in katıldığı ödül töreni, İKMİB’in YouTube kanalından canlı yayınlandı.

Toros Tarım yine ilk sırada

Toros Tarım, 2017, 2018 ve 2019 yıllarının ardından 2020 yılında da 455.418 tonluk ihracatıyla İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde arka arkaya dördüncü kez kimyasal gübre ihracatı şampiyonu oldu. Üretim ve pazar payı itibarıyla Türkiye’de gübre sektörünün en büyük oyuncusu olan Toros Tarım, klasik gübrelerde Türkiye’deki toplam kurulu üretim kapasitesinin %38’ine sahip bulunuyor. Şirket, faaliyetlerini mineral gübrelerin yanı sıra suda eriyebilen özel gübreler ve organik/organomineral gübre alanlarında da sürdürüyor.