Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gıda sektörünün tüm paydaşları 19-20 Ekim’de buluşuyor!
Geçtiğimiz dönemde global olarak pek çok paradigma değişti, birbiriyle kesişen birçok kriz ile karşı karşıya kaldık. Covid-19 pandemisi gıda güvenliği, gıda israfıyla mücadele, tarımsal üretimi yeniden tasarlama, tedarik zincirlerinin dayanıklılığını sağlama ve protein kaynaklarını çeşitlendirme gibi birçok konuyu ele alma ihtiyacını vurgulayarak küresel gıda endüstrisinin mevcut sınırlarını gösterdi. Pandemi ile birlikte tüketim ve satın alım tercihleri büyük bir değişime uğradı. Bir yandan iklim değişikliğinin oluşturduğu tehditler de daha verimli, sağlıklı, besleyici ve sürdürülebilir çözümler için benzeri görülmemiş bir talep yaratıyor.
Gıdanın hayatımızda oynadığı bütünleyici rol ve kültür üzerindeki derin etkisi göz önüne alındığında, insanlar ve dünya için radikal olarak daha iyi bir gelecek yaratmaya yardımcı olacak gıda markalarına şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.
Şimdi, sektörün bugünün hızlı değişimlerini kabul ederek olası tehditler karşısında önlemlerini alma ve gıda üretim, tüketim ve düşünme biçimini dönüştürmek üzere birlikte çalışma zamanı. Sağlıklı bireyler, yaşanabilir bir dünya için zihinsel ve duygusal refah çözümleri yaratacak ve yeni değer ihtiyaçlarını karşılayacak bir geleceğin gıda sisteminde birleşme zamanı.
7. yılında Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında gıda endüstrisinin mevcut sınırlarını ve gıda sistemlerindeki durumu mercek altına alarak sağlıklı insan, sağlıklı gezegen için geleceğin gıda sistemlerine dönüşümde engelleri, olası riskleri ve çözüm önerilerini ele alacak.
Sektörün tüm paydaşları hem insanlara hem de dünyaya fayda sağlayabilecek somut, olumlu değişiklikler meydana getirmek için birlikte çalışma gerektiği gerçeği ile bir araya geliyor.
ZİRVEDE NELER VAR?
Sürdürülebilir Tarım
AgriTech: Tarımın Teknoloji ve Verimlilik ile Buluşması
Yeni Nesil Tarım Neler Getiriyor?
Sürdürülebilir Tarımdan Rejeneratif Tarıma Geçiş
Köye Dönüş: Çiftçilik Mesleğini Kurtarmak
Sürdürülebilir Balıkçılık: Potansiyeli Kullanmak
İklim Değişikliği ile Sektördeki Değişim
“İklim Pozitif Gıda” Uygulamada Ne İfade Ediyor?
Sulama Gerçeği ve Gıda Sürdürülebilirliği
Gıda Üretiminde Kaynak Verimliliği
İklim Değişikliği
Gıdada Döngüsellik
Gıda için Döngüsel bir Ekonomi
Gıda Atıklarından Kurtulmak
Döngüselliğe Dayalı, Rejeneratif Gıda Sistemi
Döngüsel Gıda Teknolojileri
Gıda Ambalajında İyileştirici Olasılıkları Açmak
Yeni Tüketim Trendleri ve İnovasyon Çarpanı
Yeni Gıdalar ile Küresel Talebi Kurgulamak
Gıdada İnovasyonun Finansmanı
İnovasyonda Yeni Aşama: Bitkilerden Daha Fazlasını Almak
Sektörü Sarsan Yenilikçiler: Girişimciler & Startuplar
Dönüşüm İçin İnovasyon
Tedarik Zinciri Dayanıklılığı
İzlenebilirlik: Değer Zincirinde Etkinliği Arttırmak
Güven ve Şeffaflık: Tüketicilerin Bilgi Talebine Ayak Uydurmak
Gıdanın Geleceğinde Yerelleşme
Gıda Tedarik Zincirinde Yeni Trendler: Kısa Değer Zincirleri
Covid-19 Sonrası Tüketici Davranışlarında 1 yıl
Yeni Normali Tanımlayan Trendler ve Tüketim Alışkanlıkları
Gıda Perakandeciliği Nereye Gidiyor: Tüketicinin Arayışı
Dijitalleşme ile Yaşanan Değişimler
Gıda Perakendeciliği & Tüketici Davranışları
Bütüncül Beslenme
Yeni Gıdalar, Alternatif Proteinler: Trend mi, Yıkıcı Değişim mi?
Beslenme Modellerini Çeşitlendirmek
Popüler Beslenme, Kişiselleştirilmiş Beslenme Modelleri
Gıda ve Sağlık İlişkisi
Yerel Gıdalara Dönüş