GıdaGüncel

Özcan: “Zararına üretim yapmanın da bir dayanma eşiği var”

1 lt. süt/1.5 kg. yem paritesinden giderek uzaklaşıldığını ve girdi maliyetlerindeki durdurulamayan artış karşısında üretici kesimin maliyet ve zararları taşıyamadığına dikkat çeken Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, “Zararına üretim yapmanın da bir dayanma eşiği var” şeklinde konuştu.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Kamil Özcan, girdi maliyetlerindeki durdurulamayan artış karşısında üretici kesimin maliyet ve zararları taşıyamadığını belirtti. Üretici ve üretici örgütlerinin seslerine iyice kulak verilmesini isteyen Özcan; “Zararına üretim yapmanın da bir dayanma eşiği var ve ivedilikle ekonomik üretim seviyelerine dönmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde bu maliyet artık taşınamaz ve kamu, STK, sanayici ve üretici olarak hepimiz yükün altında ezilir, kalırız.” uyarısında bulundu.

1 lt. süt/1.5 kg. yem paritesinden giderek uzaklaşılmakta olduğuna işaret eden TDSYMB Genel Başkanı Kamil Özcan, açıklamasında şunları kaydetti:

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Kamil Özcan
Çiğ süt fiyatına paralel olarak yem fiyatları da sabitlenmeli

“Bütün Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde sağlıklı ve ulaşılabilir gıdanın önemi hem dünya hem de ülkemiz açısından bir kez daha anlaşılmıştır. Zor günlerden geçtiğimiz bu pandemi döneminde her türlü riski göze alarak kar etmeden üretim yapan süt üreticilerimiz adeta yaşamak ve geçinmek için harcanan emeklerini tüketmiş bulunmaktadır. Üreticimizin en büyük girdisi olan yem fiyatlarındaki ve diğer girdilerdeki önlenemez yükseliş nedeniyle yıllardır savunduğumuz ve biz üreticilerin en büyük isteği olan 1 lt. süt/1.5 kg. yem paritesinden giderek uzaklaşılmakta ve girdi maliyetlerindeki durdurulamayan artış karşısında üretici kesimi maliyet ve zararları taşıyamamaktadır.