GıdaGüncelSağlık

Sabah ilk iş kahve içmek vücudu nasıl etkiliyor?

Uzmanlara göre kahvenin sabah erken saatlerde içilmesi iyi bir fikir değil. Sabah erken saatlerde kahve içmek vücudu nasıl etkiliyor?

İçerdiği kafein ve enerjik hissettirmesi nedeniyle bazı insanlar güne kahveyle başlıyor. Ancak uzmanlara göre kahvenin sabah erken saatlerde içilmesi iyi bir fikir değil.

İşte sabah erken saatlere içilen kahvenin vücuttaki etkileri…

Uykunuz gelebilir!

Kahve genelde uyanmak için içilse de yataktan çıkar çıkmaz içilen kahvenin tam ters bir etkisi olabilir. Kahve stres hormonlarının seviyesini 2 katına çıkarabilir ve yorgunluğa neden olabilir.

Kahvenize şeker de ekliyorsanız, kısa bir süre sonra kendinizi uykulu hissedebilirsiniz. Şekerin etkisini dengelemek için vücut insülin üretir, sonuç olarak kan şekeri düşer ve kişi kendini tedirgin ve enerjisi düşük hisseder.

Vücudunuz esansiyel mineralleri daha çabuk kaybedebilir!

Sabah erken saatte düzenli olarak kahve içmek önemli vitamin ve minerallerin kaybedilmesine neden olabilir. Kahve sinir sistemi için önemli olan demir, magnezyum ve B vitamininin emilimini olumsuz etkiler. Çok fazla kahve içmek kemiklerdeki kalsiyumu azaltır, kemiklerin zayıf ve kırılgan hale gelmesine neden olur.

Kilo alımına yol açabilir

Kahve yetersiz uyumanıza rağmen enerjik hissetmenizi sağlayabilir. Bunu bir alışkanlık haline getirir ve yeterli uyumazsanız, daha aç hissedersiniz ve canınız sürekli tatlı atıştırmalıklar ister.

yemek-tarifleri-dalgona-kahvesiAnksiyeteyi tetikleyebilir

Sabah uyandığınızda stres hormonlarınız en yüksek seviyesindedir. Kahvenin uyarıcı olması nedeniyle bazı insanları asabi hale getirebilir ve anksiyete ataklarını tetikleyebilir.

Cildinizi kurutabilir

Kahve diüretik, yani idrar söktürücüdür. Bu nedenle vücudunuzdaki suyu azaltarak sizi dehidre hale getirebilir. Bu durumda toksinlerin vücuttan atılması zorlaşır. Sonuç olarak cilt kurur ve erken yaşta kırışıklık gibi birçok probleme açık hale gelir.

Kan şekeri seviyenizi arttırabilir

Sabah kahve içmek hücrelerinizin şekeri düzenlemesini zorlaştırır. Yüksek kan şekeri kilo alımına neden olabilir, cilt enfeksiyonu riskinizi arttırır.

Kaynak: www.gidahatti.com