ÇevreDestekEkonomiGüncelKırsalTarımTeknoloji

OGM’nin kartalları görev başında..

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest 2024’te Orman Genel Müdürlüğü yangın söndürmede kullandığı teknolojileri ile yer aldı. WebTarımTv ekibi havalimanında yer alan Adana Orman Bölge Müdürlüğü hangarına girdi.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest 2024’te vatandaşlar yeni teknolojilerle buluştu.

Orman Genel Müdürlüğü de yangın söndürmede kullandığı teknolojiler ile Teknofest’te yerini aldı. WebTarımTv, stantta sergilenen teknolojilerin yanı sıra Adana Orman Bölge Müdürlüğü hangarını ziyaret etti. Hangarda yangılarda kullanılan insansız hava araçları ve helikopterler göreve hazır durumda.

Teknoloji sayesinde çok hızlı şekilde yangınlara müdahale ettiklerini söyleyen Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli ihaları “göklerdeki kartallarımız” olarak değerlendirdi. İHA’ları kullanmayı gerektirecek bir durumun yaşanmamasını temenni eden Bölge Müdürü Etli “Orman Bölge Müdürlüğü bu sene çıkan orman yangınlarının tamamına hızlı ve etkin bir şekilde müdahalelerde bulunarak yangınları afete dönüşmeden söndürmüştür. Bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyle yangın başına düşen alan önceki yıllara göre azaldı.” dedi.

Bölge Müdürü Etli, “Biz onlara gökyüzündeki kartallarımız diyoruz. Gökyüzündeki kartallarımız yeşil vatanı gözetliyor. Müdahale durumunda kartallarımız yeryüzündeki aslanlarımıza bilgi sağlayarak yangınla mücadele ediyor.” Diye konuştu.

Teknofest ile vatandaşlara orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan teknolojileri tanıttıkları dile getiren Etli, şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğümüzün Teknofekst 2024’te yer alması teknolojiye verilen önemin göstergesidir. Teknolojik atılımlarla insansız hava araçlarını daha da etkin kullanacağız” dedi.

İHA pilotlarından Celile Nur Yalçın da yeşil vatana hizmet etmekten onur duyduğunu ifade etti. Yalçın, ormancıların yangınla mücadelesine yakından tanıdığını vurgulayarak “Uçağı uçurmak başlı başına güzel bir his. Bunu vatanın ormanlarını korumak için kullanmak ve yangınlara müdahale etmek için yapmak çok güzel. Zannedildiği gibi hiç müdahale edilmiyor gibi bir durum yok. Yerde arazözlerimiz, gökte helikopterlerimiz, İHA’larımız… Bunları görmek gerçekten gurur verici.” ifadelerini kullandı.

Yalçın, yangın olmasa bile devriye yaptıklarını açıklayarak bu yıl yaklaşık bin saat uçuş yapıldığını, yangın durumunda sadece yakıt ikmali için iniş yaptıklarını dile getirdi.

Web tarım TV

Bir yanıt yazın