ÇevreDünyaEkonomiGüncelTarımTeknoloji

Tarımın ve ormanın geleceği TEKNOFEST’te sergileniyor..

Adana‘da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı da TEKNOFEST’teki standında kullanılan teknolojileri ve projelerini sergiliyor. Festivalin ilk gününden itibaren çok sayıda katılımcının ziyaret ettiği stant özellikle öğrencilerin ilgi odağı oldu. Genç ve minik teknoloji meraklıları duygularını Tarım TV mikrofonlarına anlattı.

TEKNOFEST başladı, Tarım ve Orman Bakanlığı standı ziyaretçi akınına uğradı…

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı‘nda kapılarını açtı.

Kentte ilk kez gerçekleştirilen festivalde Tarım ve Orman Bakanlığı da geniş bir stantla yer alıyor.

Bakanlığa bağlı kurumların kullandıkları teknolojileri tanıttıkları etkinlik en çok da çocukların ilgisini çekiyor.

Festivale öğrencileriyle birlikte katılan öğretmenler tarım teknolojilerindeki gelişmelerin geleceğimiz için önemini vurguladı.

 

TEKNOFEST alanında tarım teknolojilerini geliştirerek tarımsal problemlere çözüm getirmeyi amaçlayan Tarım Teknolojileri Yarışması, Tarımsal İKA (insansız kara aracı) Yarışması gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Adana’daki teknoloji buluşmasına kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşları çalışma ve projeleriyle katılıyor.

Teknofest’te tarımın ve ormanın geleceğine dokunmak, yenilikçi projeleri yakından tanımak isteyen teknoloji meraklılarının, Tarım ve Orman Bakanlığının D bloktaki standını ziyaret etmeleri yeterli.

Web tarım TV

Bir yanıt yazın