ÇevreDestekEkonomiGüncelKırsalTarım

Samsun’da ‘Ana Arı’ Üretimini Arıcılar Birliği Yapacak..

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP)‘nın yürüttüğü “Ana Arı Üretim Projesi” mutlu sona ulaştı.Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun’a Ana Arı Üretim Yeri izni verdi.

Samsun ili Arı Yetiştiricileri Birliği’nin müracaatı üzerine; birliğe ait, Bafra ilçesi Ağıllar Mevkiinde bulunan Ana Arı Üretim yerine, Tarım ve Orman Bakanlığı Ana Arı Üretim Yeri İzni verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ” Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) işbirliği ile birlikte yürüttüğümüz“ Ana Arı Üretim Projesi” kapsamında şu ana kadar 2250 adet ana arı üretimi gerçekleştirildi. Üretilen ana arılar, ilimiz üreticilerine dağıtılarak damızlık olarak kullanılmaları sağlanıyor. Böylece üreticiler kendi ana arılarını üretmeye başladılar. 600 adet ana arı üretimi kapasiteli” Ana Arı Üretim Yeri İzin Belgesini” almaya 19.09.2024 tarihinde hak kazanmıştır” diyerek Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye Pınar ve teknik personelin de hazır bulunduğu İl Müdürlüğü binasında Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan‘a takdim etti.

Toprak Haber

Bir yanıt yazın