ÇevreEkonomiGüncelKırsalTarım

Mahalle olan köylerde büyük tehlike! Sessiz sedasız TOKİ tarafından satışa çıkarıldı!

Önce köyler boşaltıldı şimdi de köylerin gelişim alanları sessiz sedasız TOKİ’ye devredilerek, satışa çıkarıldı. TOKİ’nin ve emlakçıların rant alanı haline getirilecek köylerdeki gelişim alanları tamamen köylülerden alınarak zengin para sahiplerine peşkeş çekilecek. Zaten köy nüfusunun azalmasından dolayı tarımsal üretimi büyük bir yara alan köylerde üretim tamamen duracak.

-Özelleştirme adı altında satacak bir şey kalmayınca şimdi sıra köylere geldi. Büyükşehir yasası ile mahalleye çevrilen köylerdeki gelişim alanları geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız TOKİ’ye devredildi. Köylülere ait olan gelişim alanları TOKİ tarafından teker teker satışa çıkarılmaya başlandı.

-Söz konusu arazileri emsal değerinin yükselmesinden dolayı köylülerin alması mümkün görünmezken, büyük yatırımcıların ve emlakçıların rant alanı haline gelecek. Köylerde zaten az sayıda kalan köylüler de üretemeyecek duruma gelerek topraklarını terk etmek zorunda kalacak.

-Köy gelişim alanlarının TOKİ’ye devredilerek satılmasına tepki göstermek için Ankara’ya gelerek tepki göstermeye hazırlanan köylüler, Büyükşehir Yasası ile 30 ilde mahalleye dönüştürülen bütün köylerin satış tehlikesi ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekiyorlar.

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerde büyük bir skandal patlak verdi. Tüzel kişiliği ortadan kalkan köylerin etrafındaki gelişim alanları sessiz sedasız TOKİ’ye devredilirken, TOKİ’de köylülere ait olan bu arazileri satılığa çıkardı. Daha önce meradan Hazine’ye çevrilen arazilerin TOKİ tarafından satışa çıkarılması, hem o köylerdeki tarımsal üretime büyük bir darbe vuracak hem de köyler tamamen emlakçıların rant alanı haline getirilecek.

Tarımdan Haber