EkonomiGüncelKırsalTarım

Pamukta fiyat oyununa Bakan tepkisi!

“Arz açığı olan bir ürünün, ürettiklerimiz ihtiyaçlarımıza yetersiz kaldığı bir ürünün fiyatı nasıl olurda düşürülür, bu akla zarar bir iş!” diyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Pamuk üreticisini mağdur etmeye yeltenmek çok büyük bir hadsizlik olur. Biz bunun gereğini daha önce yaptık, yaparız. Önümüzdeki günlerde takip edeceğiz, eğer bir değişiklik olduğunu görmezsek alacağımız aksiyonlar belli, onlar da bunu tahmin ederler.” dedi.

Hatay’da bir dizi programa katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası açılışında, pamukta fiyat spekülasyonu yapanları sert bir dille uyardı.

“Üreticiyi mağdur etmeye yeltenmek, çok büyük hadsizlik”

Bakanlık olarak “beyaz altın” pamuk konusunda son derece duyarlı olduklarını vurgulayan Kirişci, şunları söyledi:

“Burada hasadını gerçekleştirdiğimiz üreticimiz başta olmak üzere hiçbir üreticimizin emeğinin yerde kalmasına biz asla müsaade etmeyiz. Üreticiyi mağdur etmeye yeltenmek çok büyük bir hadsizlik olur. Biz bunun hükümet olarak, devlet olarak gereğini yaptık, yaparız. Bunu ayçiçeğinde geçtiğimiz günlerde gösterdik. Pamukta da çok rahatlıkla buna ilişkin her türlü aksiyonu alabilecek durumdayız.

“Gereğini yaparız”

Arz açığı olan bir ürünün, ürettiklerimiz ihtiyaçlarımıza yetersiz kaldığı bir ürünün fiyatı nasıl olurda düşürülür, bu akla zarar bir iş! Eğer burada akli bir problem yoksa, o zaman kasti bir problem var. Biz o kasti problemi çıkartanlara asla müsaade etmeyiz, bunun gereğini daha önce yaptık, yaparız. Önümüzdeki günlerde takip edeceğiz, eğer durumlarında bir değişiklik olduğunu görmezsek alacağımız aksiyonlar zaten belli, onlar da bunu tahmin ederler.”

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Hatay’ın Defne ilçesinde geçtiğimiz hafta kaçak avcılar tarafından şehit edilen Doğa Koruma personeli Mehmet Ali Koşar’ın ailesine taziye ziyaretinde de bulundu. Koşar’ın ailesiyle sohbet eden Kirişci, faillerin en kısa zamanda bulunacağını kaydetti.

Kaynak: www.gidahatti.com