GüncelKırsal

ESÇEVDER ÇEVRE HAFTASINI SEMİNERLE KUTLUYOR.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESÇEVDER ) Çevre Haftası nedeniyle bizr dizi etkinlik düzenliyor.2030 İKLİM NÖTR KENTLER” Semineri düzenliyor.

Esçevder / Eskişehir Çevre Derneği, haftaya ilk olarak 3 Haziran da Eçcevder THM koro Konseri ile başladı. Gün içinde de düzenlenen etkinliklere katıldı.

Dernek, 07 Haziran Salı günü saat 14.00’te Taşbaşı Kültür Merkezin de “ 2030 İKLİM NÖTR KENTLER” Semineri duyurusunu yaptı.Bu seminere katılan Eurosolar Türkiye Temsilcisi Prof.Dr. Tanay Sıdkı UYAR’ın “ Avrupa Yeşil Mutabakatı 2030 da İklim Nötr Kentler için Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Hidrojen” konusunu , Prof.Dr. Erdoğan ATMIŞ’ında “ Ormansızlaşma ve Orman Bozulması” konusunu işleyeceği bildirdi.

ESÇEVDER, çevre haftasına 10 Haziran Cuma günü Sivrihisar Açık hava müzesi ile bölgenin ilk ve tek sulak alanı olan BALIK DAMI na inceleme gezisi yapacağını duyurarak bu geziye, çevre derneği üyeleri ve çevre dostlarını davet ederek katılım sağlanmasını istedi.

Son olarak, 11 Haziran Cumartesi günü ise; daha önce 3 Haziranda Escevder konserine giden dernek üyesi ve çevre dostlarına hediye edilen kır çiçeği tohumları Kızılinler deki ESÇEVDER ORMAN alanında toprakla buluşturulacak.