Güncel

TGDF Başkanı Demir Şarman’dan mesajınız var


Değerli Dostlar;

TGDF Vizyon’la yeniden karşınızdayız… Göreve geldiğimizden beri TGDF de katılımcılık ve şeffaflık vurgusu ile Kurumsal Yönetişimi geliştirmek, gıda sanayinde kadın platformu kurmak, gençlere ve eğitime odaklanmak, süratle üzerine eğildiğimiz konular oldu.

Hatırlayacağınız gibi bundan önceki sayımızda “Gelin, güçlerimizi birleştirelim!” demiştik… Bu çağrımıza, Türkiye’nin dört bir yanından, özellikle de genç arkadaşlarımızdan gelen dönüşlere yürekten teşekkür ediyorum… Çok değerli öneriler ve fikirler var. Bunların her birini ilgili Komisyon ve Komitelerimizde değerlendirmeye başladık bile…

Daha öncede ifade ettiğim gibi TGDF’nin faaliyetlerini komite ve komisyonlarımız üzerinden düzenlemeye gayret ediyoruz. Yönetim Kurulu’nun masasına gelen her konu önce Komite ve komisyonlarda inceleniyor, irdeleniyor. Uygun görülmesi durumunda TGDF’nin gündeminde kalıyor. Bu nedenle Federasyona üye derneklere bağlı firmalardaki yönetici arkadaşların komitelerde görev almasını önemsiyoruz.

Genç arkadaşlardan da fikirler alıyoruz demiştik. Gençleri anmışken, Federasyonumuzun eğitim girişimi TGDF Akademi’nin katkılarıyla Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kongreden de bahsedeyim; 2 gün boyunca 600’den fazla genç mühendis arkadaşımız ve değerli hocaları “Tarladan Sofraya” tarım ve gıdanın geleceğine ışık tuttular. TGDF Vizyon’un bu sayısında Kongrenin ayrıntılarını sizlere aktarmaya çalıştık.

Eğitim konusunda TGDF Akademiyi anımsatalım. Kurulduğu günden bu yana Gıda ve İçecek Sektörü özelinde hazırlanan eğitim içerikleri ile TGDF Akademi’de kapılarımız; işini, kendini ve ekibini geliştirmek isteyen tüm kişi ve kurumlara açıktır.

Yeni açılan “Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı”nın ve Yeşil Mutabakat Sürecinde şirketlerimiz için hayati önem taşıyan Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitimi”nin detaylarını bültenimizde aktardık. Kendini bu alanlarda yetiştirmek isteyen tüm arkadaşlarımıza “bu fırsatı kaçırmayın” derim.

Değerli Dostlar;

Son olarak; kısa adı YÜSAD olan Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği’nin TGDF’ye katılım haberini sizlerle paylaşmak istiyorum… Kendilerine bir de buradan “hoş geldiniz” derken; Federasyon olarak Türk Gıda ve İçecek Sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimizin en büyük çatı kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerlemenin sorumluluğu ve gururuyla hepinize saygılarımı sunuyorum…

Demir Şarman

TGDF Yönetim Kurulu Başkanı

www.tgdf.org.tr