GüncelTarım

Kemal öztürk Tarım Bakanı krize hazırlanıyor

Putin de dünyada gıda sıkıntısı başlayacağını duyurdu. Tahılda dünyada söz sahibi olan iki ülke, Ukrayna ve Rusya savaşa girerse, başka bir şey beklenemezdi zaten.

Şimdi dünyada herkes gıda güvenliği, stratejik besinler ve tarım konusuna eğilmiş durumda.

Yeni Tarım Bakanı Prof. Vahit Kirişçi de dahil buna.

ORMANCILARDAN ANLAMLI ÖDÜL

Orman Genel Müdürlüğü her yıl “Yeşilin en’leri” diye bir etkinlik düzenliyor. Dördüncüsü yapılan bu yılki etkinlikte, Habertürk’te yayınladığımız, “Ormancılarla bir gün” yazımız nedeniyle “En özel haber” ödülü verildi.

Orman, doğa, ağaç konularına çok hassas olan birisi olarak ödül beni çok mutlu etti.

Umarım ormanların korunmasına biraz olsun katkımız olmuştur.

BAKAN KİRİŞÇİ SAHAYI BİLİYOR

Ödülü Bakan Vahit Kirişçi’den aldım. Sonra baş başa bir süre görüşme fırsatımız oldu. Prof. Vahit Kirişçi ile bakan olmadan önce sık sık görüşür, fikir alışverişinde bulunurduk. Bazı yazılarımdan dolayı arayıp görüşlerini iletir, ben de yaptıkları saha araştırmalarındaki analizlerini merak ederdim.

Son konuşmamız benim Antalya sebze meyve halinden yaptığım yayın üzerine olmuştu. Dünyadaki gıda sorunu konusunu konuşmuştuk.

Birkaç gün sonra da Tarım ve Orman Bakan Çok sevindim, çünkü Vahit Bey hem akademisyen hem eski siyasetçi ve en önemlisi serbest pazarda etkin şirketlere ekonomi politik analizler yapan bir iş insanıydı. Yani gelişmeleri yakından takip eden, sahayı iyi bilen birisi.

https://www.haberturk.com