Güncel

Son dakika haberler: Bakanlık Migros’a soruşturma açtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros çalışanlarının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu. Migros dağıtım merkezlerinde çalışan işçiler yüzde 8 zam önerildiği gerekçesiyle bir süredir eylem yapıyor ve primlerle birlikte saatlik 4 TL ek zam istiyordu. Migros ise işçi ücretlerine yüzde 54 zam yapıldığını, işçilerin istediği artışın yüzde 80’e denk geldiği fakat bunun makul olmadığını açıklamıştı. Zammı kabul etmeyip işten çıkarılan DGD-SEN üyesi işçiler dün Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki evinin önünde eylem yapmış, gözaltına alınan işçiler daha sonra serbest bırakılmıştı. İstanbul Emniyeti Migros çalışanlarının eylemi sırasındaki gözaltılara ilişkin bir açıklama yaptı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros çalışanlarının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Bilgin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu notu düştü:
“Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız.”

https://www.haberturk.com/