GüncelKırsalTarım

TARİŞ, faaliyetini geçici süreyle durdurdu

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’ne ait Pamukyağı Kombinası, doğalgaz kesintisi dolayısı ile geçici süreyle faaliyetlerini durdurdu. Birlik Başkanı Faruk Aydın, kombina tesisinde doğalgazdan mazotlu sisteme geçmek için çalıştıklarını belirterek, “Geçiş aşamasının iki gün süreceğini tahmin ediyoruz. Bundan dolayı çalışanlarımıza iki günlük dinlenme verdik. Durdurduğumuz her gün bizim için zarar” dedi.
İran’ın ‘teknik arıza’ gerekçesiyle Türkiye’ye doğalgaz akışını 10 gün süreyle kesmesi, sanayi tesislerinin bir bölümünü sıkıntıya soktu. Aydın’ın Efeler ilçesi, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde doğalgaz ile faaliyet gösteren sanayi tesislerinden biri olan Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’ne ait Pamukyağı Kombinası’nda üretim geçici süreyle durduruldu. 120 çalışanı bulunan kombina tesisinde, doğalgazdan mazotlu sisteme geçilmesi için hemen çalışmalara başlanırken, personellere ise iki günlüğüne izin verildi.

“DURDURDUĞUMUZ HER GÜN BİZİM İÇİN ZARAR”
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Aydın, doğalgaz alamadıkları için kombina tesisinde üretimi durdurduklarını söyledi. Doğalgaz kesintisinin 10 gün süreceği ile ilgili bir bilgi olduğunu belirten Başkan Aydın, “Bizim kombina tesisimizde doğalgazlı ve mazotlu olmak üzere iki türlü sistem var. Şu anda mazotlu sistemi faaliyete geçirmek için çalışıyoruz. Bu geçiş aşamasının iki gün sürmesini bekliyoruz. Bu nedenle 120 çalışanımıza iki günlük dinlenme verdik. Durdurduğumuz her gün bizim için zarar. Onun için tesisimizi bir an önce faaliyete geçirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
ELEKTRİKTE KESİNTİ BEKLENTİSİ
Aynı zamanda Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğunu hatırlatan Aydın, Manisa’da da doğalgaz kesintisinden kaynaklı sıkıntı yaşayan büyük firmaların olduğunu dile getirdi. Aydın, doğalgazda yaşanan sorunun, elektrikte de yaşanacağı yönünde bir beklenti olduğunu da söyledi.

” AYDIN’A DAHA BÜYÜK YATIRIM YAPACAĞIZ”
Tariş olarak Aydın ekonomisine ciddi oranda katkı sunduklarını da anlatan Birlik Başkanı Faruk Aydın, “Aydın’da en az 200 milyon liralık tesisimizi hayata geçirdik. 120 kişiye istihdam sağladık. Bütün alışverişlerimizi Aydın’dan yapıyoruz. Tariş’in kente çok büyük bir katkısı var. Tariş Pamuk Birliği olarak, ülkedeki birlikler içerisinde ilk üç içerisinde yer alıyoruz. Birlik olarak kendimizi aştık, gayet iyi gidiyoruz. Batma diye bir durumumuz söz konusu değil. İlerleyen süreçte Aydın’a daha büyük yatırım yapacağız” dedi.
Kaynak: SES Gazetesi