GüncelKırsalTarım

Zamlar karşısında çiftçi nasıl ekecek?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, çiftçinin her geçen gün artan girdi maliyetlerini TBMM gündemine taşıdı.

İktidarın “memleketin her karışını ekeceğiz” vaadini hatırlatan Karaduman, “Girdi maliyetleri altında ezilen, üretimi durdurmak zorunda kalan binlerce çiftçimiz varken memleketin her karışı nasıl ekilecek? Mazota, gübreye, elektriğe her gün zam yaparak mı memleketin her karışını ekeceksiniz?” diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, çiftçinin girdi maliyetlerine gelen fahiş fiyatları Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Son günlerde özellikle akaryakıta gelen zamlara dikkat çeken Karaduman, çiftçilerin artan girdi maliyetleri yüzünden ekemeyecek duruma düştüğünü ifade etti.

“MAZOT DAHA NE KADAR ZAMLANACAK?”

Çiftçinin artan girdi maliyetlerine değinen Karaduman, “Geçtiğimiz yıl bu günlerde 7 lira olan mazot bugün 14 lira. Muhtemelen yarın 14 lirayı geçecek. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi zorlayan su, elektrik, gübre ve yem fiyatlarının fahiş oranlarda zamlanmış olması da bir yana! Çiftçinin en önemli girdi maliyetini oluşturan mazot daha ne kadar zamlanacak? Bu zamlar karşısında çiftçiye ne öneriyorsunuz, çiftçi nasıl üretim yapacak?” dedi.

GİRDİ MALİYETİ ALTINDA EZİLEN ÇİFTÇİ NASIL EKECEK?
İktidarın tarım politikasını eleştiren Karaduman, “Memleketin her karışını ekeceğiz diyordunuz, girdi maliyetleri altında ezilen, üretimi durdurmak zorunda kalan binlerce çiftçimiz varken memleketin her karışı nasıl ekilecek? Mazota, gübreye, elektriğe her gün zam yaparak mı memleketin her karışını ekeceksiniz? Yerli ve milli olmak hamasetle olmaz, tarımı ayağa kaldırmakla, çiftçiyi desteklemekle ve dışa bağımlılığı ortadan kaldırmakla olur. Gerisi sadece laf-ı güzaftan ibarettir” değerlendirmesinde bulundu.