DünyaGıdaGüncel

Banvit BRF, 2022’de Çin pazarına girecek

Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticisi Banvit BRF, yeni dönemde ihracat pazarını geliştirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Üretiminin yüzde 20’sini ihraç ettiklerini, bu yıl ise Çin pazarına girmek istediklerini söyleyen Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, lisans çalışmalarının sürdüğünü, 2022’de faaliyetlere başlamayı umduklarını söyledi.

Beyaz et sektörünün önemli oyuncularından Banvit BRF, gelecek yıl Çin’e ihracat yapmak için lisansın çıkmasını bekliyor. İhracatlarının son iki yıldır yaklaşık 100 milyon dolar seviyesinde olduğunu bildiren Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, üretimin yüzde 20’sini ihraç ettiklerini, en büyük pazarlarının ise Kuzey Irak olduğunu bildirdi.

İran, BAE, Katar, Kuveyt, Singapur, Hong Kong’un da son dönemde önemli pazarları arasında yer aldığını dile getiren Gündüz, “Şu an henüz lisansımız çıkmadı ama Çin önemli bir pazar ve oraya girmeye çalışıyoruz. Pazarda yer almak için gerek Çin Ticaret Ataşesi ile gerek bizim taraftaki yetkililerle görüşüyoruz. Umuyorum 2022’de bu izin çıkar. Önemli gördüğümüz Japonya pazarında da ihracatımızı geliştirmeyi düşünüyoruz. Çin ve AB pazarının açılması sektör açısından olumlu olacaktır.” dedi.

Üretim kapasitelerinin 2016’da 305 bin ton olduğunu ve üretimi her yıl yaklaşık yüzde 3 oranında büyüttüklerini söyleyen Gündüz, 2020 yılında ise 373 bin tona ulaştıklarını bildirdi.

Sera gazı salımını 2040’ta sıfırlayacak

Banvit BRF’nin sürdürülebilir bir dünya için sera gazı salımlarını “Net Sıfır”a indirmek hedefi doğrultusunda çalışmalarına ve yatırımlarına hız kazandırmaya başladığını kaydeden Gündüz, global şirketleri BRF’in sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını Türkiye’de de uygulamaya koyduklarını aktardı. Temmuz ayında ortaya koydukları yeni küresel taahhütleriyle tüm üretim zincirlerindeki sera gazı salımlarını 2040’a kadar sıfırlayacaklarını ifade eden Gündüz, sürdürülebilirlik alanında geçmişte de yatırım yapan bir firma olduklarını ve bu konudaki yatırımlarının artarak devam ettiğini vurguladı.