GıdaGüncel

Daha fazla sebze yemek için yaratıcı fikirler!

Sebzelerin öğünlerinize dahil edilmesi son derece önemli. Sebzeler , sağlığınızı artıran ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olan besinler ve antioksidanlar açısından zengin.

Ek olarak, düşük kalorili içerikleri nedeniyle kilo yönetimi için faydalıdırlar.

Dünyanın dört bir yanındaki sağlık yetkilileri, yetişkinlerin her gün birkaç porsiyon sebze tüketmesini tavsiye ediyor. Ancak bu bazı insanlar için zor olabiliyor.

Bazıları sebze yemeyi uygunsuz bulurken, diğerleri onları nasıl iştah açıcı bir şekilde hazırlayacaklarından emin değiller. Bazı insanlar da çoğunlukla öğünlerinde hayvansal besinleri tercih ediyorlar.

Sebzeli çorbalar yapın

Çorbalar , aynı anda birden fazla porsiyon sebze tüketmenin mükemmel bir yolu.

Sebzeleri püre haline getirerek yapabilirsiniz. Ayrıca, sebzeleri et suyu veya krema bazlı çorbalarda pişirmek lezzeti arttırıyor.

Çorbalara brokoli gibi az sayıda ekstra sebze eklemek bile lif, vitamin ve mineral alımınızı artırmanın bir yolu.

Mevsim sebzeleri nelerdir
Kabaklı lazanyayı deneyin

Daha fazla sebze yemenin bir başka yaratıcı yolu da makarnasız kabak lazanyası yapmak.

Geleneksel lazanya, lazanya eriştelerini sos, peynir ve etle katmanlayarak yapılan makarna temelli bir yemek.

Lezzetli, ancak aynı zamanda genellikle çok yüksek karbonhidrat içeriyor.

Bu lezzetli yemeği daha düşük karbonhidrat içeriğine ve daha fazla besin maddesine sahip olacak şekilde hazırlamanın harika bir yolu, lazanya eriştelerini kabak şeritleriyle değiştirmek olacak.

Kabak ayrıca eser mineraller ve liflere ek olarak zengin bir B vitamini ve C vitamini kaynağı.

Yemeklerinize sebzeli soslar ekleyin

Soslarınıza sebze eklemek, özellikle seçici çocuklarınız varsa sebze alımınızı artırmanın sinsi bir yolu.

Bazı sosları pişirirken, karışıma doğranmış soğan, havuç, dolmalık biber ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler gibi seçtiğiniz sebzeleri ve otları ekleyin.

Kavrulmuş kök sebzeleri püre haline getirerek zengin soslar hazırlayabilirsiniz. Havuç, tatlı patates, kabak, şalgam, pancar soslara eklenebiliyor.

Kaynak: www.gidahatti.com