GıdaGüncel

Eti 60’ıncı yılını kutluyor

Bundan tam 60 yıl önce döneminin en genç girişimcilerinden biri olan Firuz Kanatlı tarafından Eskişehir’de temelleri atılan Eti, bugün 9 üretim tesisi, 300 farklı ürünü, 50 markası ve 7 bini aşkın çalışanı ile gıda sektöründe devler arasında yer alıyor. Kurucusu Firuz Kanatlı’nın inovasyon ve kalite odaklı büyüme vizyonu doğrultusunda pek çok ilke imza atan Eti, sahip olduğu yetkin insan kaynağı, Ar-Ge ve ileri teknoloji yatırımlarıyla sektöründe standartları belirlemeyi sürdürüyor.

Eti, 60. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Kurucusu Firuz Kanatlı’nın inovasyon ve kaliteyi merkezine alan büyüme vizyonu doğrultusunda 60 yıla 9 üretim tesisi ve 50 marka sığdıran Eti, Türkiye gıda sektöründe devler arasında yer alırken, küresel pazarlarda da hızla büyümeye devam ediyor.

Mutluluk sloganı ile akıllara kazınan Eti’nin Eskişehir başta olmak üzere Bilecik, Konya ve Romanya’daki fabrikaları, Avrupa ve dünyanın önde gelen üretim tesisleri arasında yer alıyor. Eskişehir’deki Eti Kek Fabrikası, Avrupa’nın en büyük kek üretim tesisi olma özelliğini taşırken, üstün kalitedeki üretim teknolojisine sahip olan Eskişehir’deki Eti Bisküvi Fabrikası ise alanında dünyadaki en büyük ilk üç tesis arasında konumlanıyor. Toplamda 430 bin metrekarelik geniş bir alana yayılmış olan Eti’nin tesislerinde; bisküvi, kek, çikolata, tuzlu atıştırmalık, gofret, fonksiyonel ve lifli ürünler, kahvaltılık ürünler, dondurulmuş ürünler, soğuk atıştırmalıklar, glütensiz ve bebeklere özel ürünler olmak üzere çok geniş bir yelpazede üretim yapılıyor.

Mutluluğun ve ilklerin markası
Varoluş amacı kurucusu Firuz Kanatlı tarafından “İnsanlığın mutluluğundan daha yüce bir amaç yoktur” sözüyle ortaya konan Eti, 1961’den bu yana hem gıda hem de makine üretimi alanlarında imza attığı sayısız ilkle Türk gıda sektöründe standartları belirlemeye devam ediyor. Yenilikçi ve öncü bir yaklaşımla piyasaya 1978 yılında sunulan Eti Burçak markası Türkiye’nin ilk lifli bisküvi markası olarak bugün hala bisküvi kategorisinde çok güçlü bir konuma sahip. Türkiye’nin ilk diyet bisküvisi Eti Form, ilk yerli üretim paketli yulaf ezmesi, ilk diyabetik bisküvisi Eti Form Limon Lifli Kepekli ve Çölyak hastaları için özel olarak geliştirilen ilk glütensiz ürün markası Eti Pronot da Eti’nin yine piyasada öncülük yaptığı ürünler arasında yer alıyor.

İlk Ar-Ge merkezini Eti kurdu

Ürünlerini ileri teknolojiyle en yüksek kalite standartlarında üreten Eti, sahip olduğu “know-how”, Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Bugün Eti Makine bünyesindeki iki merkeziyle Ar-Ge faaliyetlerini yürüten Eti’nin teknoloji ve ürün geliştirme merkezinde 100’ü aşkın Ar-Ge çalışanı görev yapıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gıda sektöründeki ilk Ar-Ge merkezi olarak kabul edilen ve Eti’ye kendi teknolojisini üretme gücünü sağlayan Eti Makine üretimin yanı sıra yeni ürünler ve otomasyon sistemlerinin geliştirilmesinde de önemli bir rol oynuyor. Modern bisküvi makine üretimi teknolojisi ve sınai kek üretiminin öncüsü olan Eti’nin tesislerindeki makine parkurunun yüzde 70’i Eti Makine’nin tamamen yerli imkanlar ve yetkin insan kaynağıyla geliştirdiği teknolojilerden oluşuyor.