GıdaGüncel

Kılıçdaroğlu pazarın halini anlattı – Saygı Öztürk

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Hanımla birlikte pazar günü saat 10.15’te evinden çıktı. Korumaların yanında gelmesini istemedi. Kılıçdaroğlu’nu gölge gibi izlemesi gereken Koray Aslan, İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal oradaydı. Genel Başkan’ın nereye gideceğini bilmiyorlardı. Genel Başkan, “Pazara gidiyoruz” dedi.

Çukurambar pazarına geldiler. Pazarcılar ürünlerini diziyor, yerleştiriyordu. Pazara gelenlerin sayısı daha yeni yeni artıyordu. Kılıçdaroğlu ve eşi maskeliydi. Diğer yurttaşlar gibi CHP Genel Başkanı’nın elinde de pazarda aldıklarını koyacağı bez torba vardı.

“SİZ, KILIÇDAROĞLU MUSUNUZ?”

Kılıçdaroğlu, ilk tezgahı geçti. İkincisini geçerken, soldaki pazarcı, “Sayın Genel Başkanım hoş geldiniz” dedi. Demesiyle birlikte Kılıçdaroğlu’nun yanına geçti ve “Efendim bir hatıra fotoğrafı çektirelim” deyince CHP Genel Başkanı, “Hay hay” karşılığını verdi. İşte o an maskeler çıkarıldı. Kılıçdaroğlu’nun etrafı sarılmaya başlandı.

Pazarcılar da, pazar alışverişini yapmaya gelenlerin de gündemi pahalılıktı. Kimisi, “Ne olacak bu ülkenin hali” diyor, bazıları, “Kurtarın bizi bunlardan” diye bağırıyordu. Açıkçası, pazar yerini dolaşırken en çok duyduğu cümle, “Kurtarın bizi bunlardan” oldu. Kılıçdaroğlu’nun pazara gidişi sade, gösterişsiz olsun diye kameraman ve fotoğrafçı da götürülmemişti. Ömer Topsakal, telefonuyla genel başkanı görüntülüyordu.

KARTON KAĞIDA NOT

Kılıçdaroğlu, pazarcı esnafıyla sohbet ederken, onlar da pahalıktan yakınıyor, “Ürünün üzerine fiyatını yazmaya çekiniyoruz” diyordu. Onların fiyatları yazdığı kalın uçlu gazlı kalemleri var. Bir esnaf, Kılıçdaroğlu’ndan randevu istedi. “Hay hay” dedi ve esnafın fiyatları yazdığı karton kağıda, adını ve telefon numarasını yazdı. “Ben sizi aratacağım” deyip hayırlı işler diledi.

Pazarcıların arasından geçerken ona mandalina uzatan da, elma dilimi uzatan da vardı. Selvi Hanım bu arada alışverişini yapıyordu. Bazı siyasilerin kışkırtmalarına rağmen CHP Genel Başkanı, halkın arasına rahatlıkla girip korumalarını almadan dolaşabiliyordu. Pazar torbasını kimseye vermeden kendileri taşıyordu.

“KURTARIN BİZİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerini illere gönderiyor, halkın arasında olmalarını, dertlerini dinlemelerini istiyor. Her milletvekili grubu da izlenimlerini Genel Başkan’a rapor olarak sunuyor. Bu kez, CHP Genel Başkanı kendi semtindeki pazarda dert dinliyordu. Kılıçdaroğlu, “Pazar izlenimlerini” SÖZCÜ’ye şöyle anlattı:

“Eşimle birlikte pazara girdiğimizde malum maskelerimiz vardı. Girişte kimse tanımadı. Biraz ilerledikten sonra bir esnafımız, ‘Siz acaba CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu musunuz?’ dedi. ‘Evet’ dedim. Diğerleri de duyunca geldiler. Çok sayıda vatandaşımızla fotoğraf çektirdik. Bu arada hanım bir-iki alışveriş yaptı. Pazarcılar dışında diğer vatandaşlar da geldi ayaküstü sohbet ettik.